Pătuțuri pentru copii săraci din Frumușani

Pătuțuri pentru copii săraci din Frumușani

copii saraci din FrumusaniCâteva mame din comuna Frumușani, județul Călărași, le mulțumesc voluntarilor din campania „O șansă copiilor de la țară” pentru că au unde să-și așeze copiii să doarmă.
Cu ajutorul Grădiniței Căsuța Piticilor din sectorul 1, care a donat șase paturi, am putut să ușurăm, măcar puțin, condițiile grele în care trăiesc copiii unor familii din comuna Frumușani. Un caz aparte este cel al Marianei Barcoi, mamă singură cu 15 copii. Soțul ei a decedat răpus de boală, iar soția a rămas singură împreună cu cei 15 copii. A renunțat la serviciu ca să poată să aibă grijă de cei mici și locuiește într-o baracă din lemn, construită pe pământul unor rude. Când e lumina afară se mai descurcă, însă când vine noaptea femeia stă la lumânare. Nu au curent și nici fântână. Vecinii se mai îndură de ei și îi ajută cum pot. Trăiesc însă de pe-o zi pe alta. I-am dus și ei un pătuț pe care l-a primit cu ochii în lacrimi și ne-a mulțumit enorm. Măcar câțiva din pruncii ei, cei mai mici, vor putea dormi mai bine noaptea.
Familia Tudorache din Frumușani are și ea o poveste. Golea Irina (16 ani) și Marian Tudorache (23 ani) au o fetiță de un an și opt luni, pe nume Delia. Cei doi trăiau în casa fratelui lui Marian, până în momentul în care casa le-a fost inundată de ape. Doar împreună și cu ajutorul mamei lui Marian au reușit să își clădească un nou adăpost unde să-și crească fetița. Deși n-au fântână, casa lor e foarte curată. Marian se străduiește să muncească pe unde poate, deși are o mână amputată în urma unui accident. Îi ajută mama lui cu ce poate, căci singurul câștig e de pe urma verdețurilor pe care le vinde în piață. I-am lăsat un pat și Deliei, iar fetița ne-a răspuns cu un zâmbet cum numai la un copil întâlnești.

Alte articole similare

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments