Centura Verde București-Ilfov a fost aprobată de Senat

Data:

Centura Verde București-Ilfov, votată de Senat, include accesul liber în pădure pentru recreere și protejarea arborilor remarcabili. Acest lucru a fost confirmat în noul Cod Silvic, conform declarațiilor Mariei Andreescu, publicate pe 29 aprilie 2024 și vizualizate de 3387 de ori. Inițial, proiectul a fost adoptat de Senat cu o majoritate zdrobitoare, înregistrând 87 de voturi pentru, un vot împotrivă și trei abțineri.

De asemenea, Senatul a aprobat accesul liber în pădure pentru recreere, o temă care a generat dezbateri intense în spațiul public în ultimele luni, precum și protejarea și conservarea arborilor remarcabili din Fondul Forestier Național.

Centura Verde București-Ilfov este considerată un proiect crucial pentru sănătatea publică și mediu, având ca obiective principale combaterea poluării și reducerea efectelor schimbărilor climatice. Acesta are o componentă socială puternică și se concentrează pe protejarea pădurilor din împrejurimile orașului.

Pe parcursul dezbaterilor, peste 150 de organizații neguvernamentale, grupuri civice și persoane publice au susținut proiectul prin Platforma Civică „Împreună pentru Centura Verde”. Aceste eforturi au inclus și un apel către președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a semna Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor, acesta fiind singurul partid care nu a semnat documentul până în prezent.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...