O nouă tranşă de vaccinuri anti-COVID, pentru judeţul Buzău

O nouă tranşă de vaccinuri anti-COVID, pentru judeţul Buzău

În cursul zilei de luni, judeţul Buzău a primit o nouă tranşă de vaccinuri anti-COVID. Este vorba despre 2.322 de seruri care au ajuns, de la Constanţa. Astfel, primi buzoieni care au fost vaccinaţi anti-COVID au primit, luni, cea de-a doua doză de vaccin.

Cu acest lot de vaccinuri, se va realiza vaccinarea celor programaţi în etapa a doua a campaniei, dar va fi făcut şi rapelul cadrelor medicale şi angajaţilor din spitale, care s-au vaccinat în prima etapă, la începutul lunii.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare de la Buzău, prefectul interimar Adina Moiseanu, imunizarea populaţiei se desfăşoară normal, conform graficului, în toate centrele de vaccinare din judeţ, fără a exista sincope de vreun fel.

Între timp, primi buzoieni care au fost vaccinaţi anti-COVID au primit, luni, cea de-a doua doză de vaccin. Printre ei a fost şi medicul infecţionist Bogdan Micu, şeful Secţiei de Boli Infecţioase. Acesta a trecut de triajul medical efectuat de colegii săi, după care i-a fost administrat serul.

Medicul Bogdan Micu a tratat sute de bolnavi infectaţi cu coronavirus şi a reuşit prin măsurile pe care le-a luat să nu se infecteze, deşi s-a aflat chiar în mijlocul pacienţilor cu SARS-CoV-2. Tot luni, a primit rapelul şi şeful UPU din Spitalul Judeţean, medicul Adrian Zoican.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments