Suceava: 8 ani și 5 luni de închisoare pentru fostul senator Ilie Niță

Data:

Magistraţii Curţii Supreme s-au pronunţat în dosarul în care fostul senator de Suceava, Ilie Niţă, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Suceava pentru evaziune fiscală, fals în declaraţii şi operaţiuni financiare incompatibile cu demnitatea de parlamentar. Politicianul a fost condamnat la opt ani de închisoare şi cinci luni cu executare.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Totodată, soţia fostului parlamentar a fost condamnată la 120 de zile amendă pentru declaraţii neadevărate.

Ilie Niţă a mai fost obligat să plătească statului despăgubiri în valoare totală de 580.341 de lei. Fostul senator a fost trimis în judecată în mai 2018.

Conform procurorilor DNA, în perioada 2009-2017, Ilie Niţă, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi ulterior senator în Parlamentul României, s-a ocupat în fapt de administrarea a două societăţi comerciale. Inculpatul a administrat una dintre firme chiar şi după intrarea în procedură de insolvenţă, deşi prerogativele au fost preluate de un lichidator judiciar.

Astfel, în perioada 2013-2017, politicianul ar fi făcut încasări de trei milioane de lei, bani care nu au fost trecuţi în contabilitate şi pentru care nu au fost plătite obligaţiile fiscale. Totodată, cele două firme au încheiat patru contracte cu grădiniţa unde director era soţia senatorului, folosind mai multe documente falsificate şi încălcând prevederile legislaţiei privind conflictul de interese.  Ales senator în 2016 pe listele ALDE, Ilie Niţă a trecut ulterior la PSD. De-a lungul timpului, politicianul a mai fost membru al Partidului România Mare şi Partidului Naţional Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Mafia fierului vechi din Călăraşi a primit o lovitură serioasă după vizita Gărzii de Mediu la Sărulești

Inspectorii Gărzii de Mediu, împreună cu forţele de ordine...

Un protest împotriva obținerii de vize de flotanta avut loc în Balta Albă

Circa 50 de rezidenți din comuna Balta Albă, situată...

Anchetă pentru contracte de ucenicie fictive pentru fonduri de la stat de peste 2 milioane lei

Un angajator din județul Olt a fost implicat în...