Traficanții care au vândut tone de apă chioară

Traficanții care au vândut tone de apă chioară

motorina contrafacutaMii de litri de motorină falsă au fost vândute şoferilor amatori de chilipiruri. Escrocii vindeau un amestec de apă cu suc la jumătate de preţ. Zeci de oameni din cel puţin cinci judeţe au picat în plasa infractorilor din Dragalina, judeţul Călăraşi. Doi au fost prinşi în flagrant.
Găselniţă uluitoare a unor escroci din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi. Aceştia au păcălit mai mulţi şoferi pe care i-au atras cu anunţuri postate pe internet în care ofereau spre vânzare motorină la un preţ „fără concurenţă“: 3,5 lei pe litru. Pentru a avea credibilitate, infractorii se foloseau de un site devenit, deja, celebru:„Mercador“, ne-au dezvăluit poliţiştii.
„Băştinaşii“ din Dragalina au găsit şi „reţeta“ prin care făceau ca tranzacţia să pară cât mai credibilă. Aceştia puneau în bidoane din plastic apă, apoi adăugau un suc de culoare maroniu-gălbuie. Pentru ca lichidul să aibă „parfum“ de combustibil, ei turnau şi un pic de motorină deasupra amestecului. În acest fel, doi dintre „comercianţi“ , Marius şi Ion, de 27 şi, respectiv, 38 de ani, au vrut să vândă, marţi, 700 de litri de apă chioară unui şofer care a bătut drumul tocmai din judeţul Vrancea până în Dragalina. Poliţiştii din Călăraşi, însă, îi aveau în vizor şi i-au prins în flagrant.
Oamenii legii au declarat pentru “Evenimentul zilei” că „fenomenul Dragalina“ a fost sesizat, prima oară, anul trecut. În luna noiembrie, poliţiştii de la IPJ Călăraşi au efectuat 21 de percheziţii în căutarea a zece indivizi suspectaţi de comerţ cu apă chioară. Mai multe victime ale escrocilor din judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Constanţa şi municipiul Bucureşti au sesizat autorităţile că au fost păcălite, după ce ajungeau acasă cu „combustibilul“.
Poliţiştii ne-au declarat că, de obicei, victimele sunau la un număr de telefon postat pe internet şi erau direcţionaţi la marginea drumurilor naţionale sau în parcări. Acolo, cumpărătorii miroseau bidoanele şi le băgau, repede, în portbagaj, „să nu vină poliţia“, cum îi sfătuia escrocii. Nu de puţine ori, spun oamenii legii, cei care au cumpărat „două rezervoare la preţ de unul“ au rămas şi fără bunuri.
În timpul tranzacţiei, complicii vânzătorilor le furau de prin maşini ce găseau: bani sau bunuri. Victimele plecau, apoi, în grabă şi realizau că au fost şi înşelaţi, şi furaţi, abia pe drum sau când ajungea acasă. În acest mod, spun oamenii legii, au fost tranzacţionaţi mii de litri de apă chioară.
Poliţiştii din Călăraşi i-au reţinut pe cei doi localnici din Dragalina prinşi marţi, dar procurorul de caz a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, pentru tentativă de înşelăciune.

Alte articole similare

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mircea
mircea
8 years ago

Dar e ce ii cerceteaza in libertate, iar au facut aceeasi chestie si zilele astea, pai e frumos din partea autoritatilor? Putina responsabilitate va rog.

Red_Life
Red_Life
8 years ago

Atentie mare si la cele 2 numere postate de mine……0765.157.501 si 0734.967.957 !!! Sunt alti doi hoti din Drajna…Dragalina pe care o sa ii prind eu si o sa le rup genunchii si le tai degetele… !!!!

Sabie_Raul
Sabie_Raul
8 years ago

Fac brigada !!! Sa mergem peste tiganii din Dragalina !!!! Le dam foc la case…..la toti…ca toti sunt bagati !!!!

Sabie_Raul
Sabie_Raul
8 years ago

Fac BRIGADA !!!! Haideti sa ne strangem 20,30 masini si sa le dam foc la case !!! Vorbesc cat se poate de serios,daca procurorii le dau drumul si nu isi fac treaba,…ne facem singuri dreptate !!!!

ion ion
ion ion
8 years ago

cica i au arestat alaltaieri am cumparat 1000 litri de suc la ei sunt vreo 10 implicati adica cred ca tot satul traieste din asta ce bun era hitler cand spunea ca sunt suboameni si facea sapun din ei la un moment dat ma gandeam sa reclam la politie dar cred ca au pe cineva in interior pentru ca alfel ar fi foarte usor de prins de exemplu un potential client ar putea merge cu o duba sa cumpere 1000 l si in duba ar fi mascatii adica un flagrant dar cred ca sunt protejati am fost in sat in dragalina si cred ca nu mai plecam intreg de acolo daca nu faceam dealul