Fostele magazine PIC din Craiova, Călăraşi şi Brăila şi un teren din Blejoi, din nou la vânzare

Cele mai citite

supermarket PICFostele magazine PIC din Craiova, Călăraşi şi Brăila, precum şi un teren în Blejoi (judeţul Prahova) au fost scose din nou la vânzare individuală prin licitaţie publică de către lichidatorul judiciar, preţul de pornire fiind în total de 10,2 milioane de euro.
PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul judiciar al companiei PIC, aflată în faliment, controlată de fraţii Penescu, organizează pe 25 aprilie o licitaţie pentru vânzarea celor patru active.
Pentru hipermarketul Pic din Craiova (20.000 metri pătraţi construcţii şi teren de 57.379 mp) a fost stabilit un preţ de pornire de 2,4 milioane de euro, iar terenul şi construcţiile fac obiectul unor litigii în instanţă.
Lichidatorul a stabilit un preţ de pornire de 3,4 milioane de euro pentru magazinul din Călăraşi, respectiv pentru 24.500 metri pătraţi construcţii şi 77.147 metri pătraţi de teren.
Din vânzarea hipermarketului din Brăila (15.300 mp de construcţii şi 49.284 mp de teren) lichidatorul speră să obţină minim 3,2 milioane de euro, în timp ce pentru lotul de teren 78.861 de metri pătraţi din Blejoi, preţul de pornire a fost stabilit la 1,15 milioane de euro.
La începutul anului, lichidatorul a anunţat că fostul hipermarket PIC din Oradea a fost vândut către firma Western Logistics, afiliată grupului Alf Mizzi & sons Ltd din Malta, care îl va transforma într-un centru logistic.
Pic SA a intrat în procedura de faliment în anul 2012.
Anul trecut, omul de afaceri Nicolae Sarcină, proprietarul firmei Succes Nic Com care deţine circa 170 de super­marketuri, minimarketuri şi alte magazine pe supra­faţă mică şi două hipermarketuri, a renunţat să cumpere patru hipermarketuri PIC, astfel că lichidatorul judiciar le-a scos la vânzare.
Într-o primă fază, Sar­cină a închiriat spaţiile magazinelor PIC din Piteşti şi Cra­iova, redeschise sub brandul Succes. Po­tri­vit planului de reorganizare aprobat, omul de afaceri voia să cumpere clădirile în care se află ma­ga­zinele din Piteşti şi Craiova, dar şi pe cele din Oradea şi Călăraşi, care ar fi urmat să fie redeschise sub marca Succes. Înţelegerea nu a mai fost însă parafată.

Alte articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Mai mult de 400 de mașini second-hand au fost retrase de pe piață de către OPC

Peste 400 de vehicule second-hand au fost optite de la comercializare în urma unor inspecții efectuate de către inspectori...

Alte articole din aceasta categorie