Producatorii agricoli pot depune cererea de acord prealabil pentru motorina utilizata in agricultura

Cele mai citite

Producatorii agricoli pot depune cererea de acord pentru motorina
Producatorii agricoli pot depune cererea de acord pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) face cunoscut producatorilor agricoli ca, pana la data de 31 decembrie, pot depune cererea de acord prealabil pentru  finantarea prin rambursare pentru motorina utilizata in agricultura pentru anul 2011.

Cererea de acord prealabil pentru finantare prin rambursare se depune la centrul judetean APIA. Prin aceasta cerere, beneficiarii estimeaza cantitatea de motorina care va fi utilizata in anul 2011 la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, respectiv in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare si pentru care solicita trimestrial ajutorul de stat.

Pana in prezent, au fost depuse 200 de cereri de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare.

Dupa obtinerea acordului prealabil, emis de catre APIA, beneficiarii trebuie sa depuna la centrele judetene APIA o cerere trimestriala pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza.

Cererea se depune pana la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita rambursarea si este insotita de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si de documentele prevazute de Ordinul 126/2010 cu modificarile si completarile ulterioare.

[pullquote]Pana in prezent, au fost depuse 200 de cereri de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare.[/pullquote]

Categoriile de beneficiari ai ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura sunt: producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008 si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care sunt inregistrati in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, alte evidente funciare care exploateaza terenuri agricole, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole; organismele/organizatiile de cercetare, respectiv universitatile, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finantare, al caror scop principal este de a-si face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie; intreprinderile mici si mijlocii care desfasoara activitatea productiei primare agricole, definite conform Legii 346/2004 si prevederilor anexei 1 la Regulamentul CE nr. 800/2008 al Comisiei din 6 august 2008; organizatiile de imbunatatiri funciare si federatiile de organizatii de imbunatatiri funciare inscrise in Registrul national al organizatiilor de imbunatatiri funciare si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, asa cum sunt definite in Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, republicata, cu completarile ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img