Un bărbat a fost reţinut după ce a fost prins cu o cultură de canabis într-o comună din Călăraşi

Data:

Un bărbat a fost reținut joi de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) după ce a fost suspectat că ar fi inițiat și dezvoltat două culturi de cannabis într-o comună din județul Călărași, cu intenția de a le comercializa.

Conform unui comunicat emis de DIICOT, procurorii au dispus reținerea acestui individ sub acuzația de trafic intern de droguri de risc.

Comunicatul menționează: “Din probele administrate în această cauză rezultă că, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, individul în cauză a inițiat și dezvoltat două culturi de cannabis, una de tip indoor și alta de tip outdoor, într-o comună din județul Călărași, având ca scop comercializarea acestora, achiziționând semințe sub diferite identități fictive”.

În timpul percheziției domiciliare, au fost descoperite și confiscate 30 de plante de cannabis în diverse stadii de dezvoltare, 17 plante de cannabis deja recoltate, peste șase kilograme de cannabis, echipament destinat întreținerii culturii, precum și alte ustensile care purtau urme de substanțe, toate considerate mijloace de probă de către procurori.

Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a individului pentru o perioadă de 30 de zile, conform informațiilor furnizate de către DIICOT.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...