Călin Georgescu despre aselenizarea din 1969: „Sunt sigur că n-a fost așa!”

Data:

Călin Georgescu, considerat surpriza alegerilor prezidențiale din acest an, continuă să atragă atenția nu doar prin pozițiile sale controversate, ci și prin declarații care sfidează realitatea. Discursurile sale se bazează pe o combinație de teorii conspiraționiste, afirmații lipsite de dovezi și viziuni antieuropeană și pro-rusă.

5G și „căștile cu fir”

Un exemplu notabil este convingerea sa că tehnologia 5G este „extrem de periculoasă”. Deși consideră acest progres tehnologic o amenințare, Georgescu admite că folosește telefonul mobil „foarte puțin”, apărat fiind de „căștile cu fir”. Declarația sa contrastează cu propriile acțiuni, ridicând întrebări despre coerența pozițiilor sale.

Extratereștrii și piramidele egiptene

Una dintre cele mai extravagante afirmații ale lui Georgescu este legată de întâlniri cu extratereștri și interpretarea neconvențională a piramidelor egiptene. Potrivit acestuia, piramidele sunt „centre de energie extraordinar de puternice” care „nu au fost încă folosite pentru scopul lor real”. Mai mult, el consideră că acestea sunt aproape invizibile pentru cei care „nu știu să le vadă”.

Omul pe Lună? „Sigur nu a fost așa”

Georgescu neagă, de asemenea, aselenizarea din 1969, declarând cu fermitate: „Eu nu cred. Sunt sigur că n-a fost așa”. Această poziție îl plasează în rândul susținătorilor teoriei conspirației care contestă una dintre cele mai mari realizări ale umanității.

Mesajele politice – o combinație de populism și ideologii extreme

Discursurile lui Călin Georgescu abundă în retorică legionară, misogină și antieuropeană. Pozițiile sale atrag simpatizanți marginali, dar ridică semne de întrebare pentru o mare parte a electoratului despre compatibilitatea viziunilor sale cu valorile democratice și modernitatea.

Declarațiile delirante ale lui Călin Georgescu oferă o privire asupra unei candidaturi care sfidează convențiile și care pare să aibă mai degrabă un impact polarizant decât constructiv. Rămâne de văzut cum vor influența aceste afirmații rezultatele sale în cursa prezidențială și cum va reacționa opinia publică la astfel de poziții excentrice.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Teroare la marginea Galațiului: Șacalii pun stăpânire pe un cartier întreg

Locuitorii unui cartier din Galați trăiesc cu frica în...

Ucraina cumpără două reactoare nucleare din Bulgaria pentru centrala de lângă România

Președintele Volodimir Zelensky a aprobat achiziționarea a două reactoare...

Tragedie în Macedonia de Nord: Cel puțin 51 de morți și 100 de răniți într-un incendiu

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de sâmbătă...