Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Data:

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum ce va fi conectat la Autostrada Soarelui, rezolvând astfel o mare problemă. Potrivit reprezentanților CNAIR, sectorul sudic al Autostrăzii de Centură București, care va lega autostrăzile A1 și A2, avansează rapid.

Sectorul sudic, cu o lungime totală de 51,19 kilometri, include 23,3 kilometri pe care se circulă deja în regim de autostradă. Pe Lotul 1 – Glina – Vidra (16,93 kilometri), lucrările au ajuns la un stadiu de 97,8% și se preconizează că vor fi finalizate în luna iulie.

De notat că Lotul 2 Vidra – Bragadiru (16,30 kilometri) este singurul pe care s-a deschis în întregime circulația rutieră în regim de autostradă, în aprilie 2024. În ceea ce privește Lotul 3 Bragadiru – Joița (17,965 kilometri), aici lucrările sunt la un stadiu de doar 64%.

Recent, Consiliul Județean Ilfov a anunțat construcția unui nou drum de legătură cu Autostrada Soarelui. Această șosea, aflată în fază de proiect, va conecta DJ301, Satul Tânganu, Autostrada Soarelui și localitatea Cernica.

Traseul propus de CJ Ilfov – Tânganu-A2-Cernica – este un ”punct fierbinte” al traficului din jurul Bucureștiului, fiind în prezent una dintre cele mai aglomerate zone. Deși drumul va avea doar 8 kilometri, va juca un rol fundamental în fluidizarea traficului din zonă și va facilita accesul turiștilor către litoral.

Conform comunicatului oficialilor ilfoveni, noul drum de legătură va devia o parte din trafic pe noul traseu, direcționând circulația pe A2, spre DNCB – București – Constanța – Aeroportul Otopeni.

Drumul va permite un acces rapid în zonă și va contribui la dezvoltarea economică a regiunii. Valoarea lucrărilor este estimată la 174.256.939,68 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 16 luni.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Teroare la marginea Galațiului: Șacalii pun stăpânire pe un cartier întreg

Locuitorii unui cartier din Galați trăiesc cu frica în...

Ucraina cumpără două reactoare nucleare din Bulgaria pentru centrala de lângă România

Președintele Volodimir Zelensky a aprobat achiziționarea a două reactoare...

Tragedie în Macedonia de Nord: Cel puțin 51 de morți și 100 de răniți într-un incendiu

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de sâmbătă...