Țigări de contrabandă descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

Data:

Un bulgar în vârstă de 38 de ani este în prezent sub investigație penală după ce a fost surprins încercând să introducă în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, o cantitate de 26.800 de țigarete ascunse printre bagajele personale într-un autoturism cu care călătorea pe ruta Bulgaria-Germania.

Conform declarațiilor oficiale emise de către ITPF Giurgiu, individul în cauză, cetățean bulgar, se afla la volanul unui autoturism în tranzit din Bulgaria spre Germania atunci când a fost oprit pentru control la punctul de trecere a frontierei. În timpul inspecției efectuate de către polițiști asupra vehiculului, au fost descoperite cele 26.800 de țigarete, echivalentul a 1.340 de pachete, ascunse printre bagajele personale. Ţigările, având diverse mărci, erau marcate cu timbru fiscal bulgăresc, iar individul în cauză nu a putut furniza documente justificative privind proveniența acestora.

Întreaga cantitate de țigarete, evaluată la o sumă de peste 36.000 de lei, a fost confiscată de către autorități, iar împotriva șoferului bulgar în vârstă de 38 de ani s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de deținere a produselor accizabile în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea acestora pe teritoriul României fără respectarea reglementărilor legale referitoare la marcarea acestor produse. Investigarea acestui caz este în desfășurare, urmând ca unitatea de parchet să propună soluții legale în funcție de rezultatele anchetei.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...