Pasajul Drajna va fi deschis traficului în luna mai

Data:

Potrivit declarațiilor secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, Pasajul Drajna împreună cu drumurile de legătură, vor fi deschise traficului în luna mai, înaintea termenului contractual. Echipele lucrează intens la asfaltarea drumului de legătură de la pasaj spre Autostrada A2, așternerea pietrei sparte și stabilizarea agregatelor naturale cu lianți hidraulici.

În plus, continuă așternerea primului strat de asfalt peste structura pasajului și pe drumurile de legătură, execuția șanțurilor pentru asigurarea scurgerii apelor și realizarea bazinelor de retenție a apelor pluviale. De asemenea, se execută lucrări de profilare taluzuri și realizarea stratului vegetal pe acestea.

Lucrările la sistemul de iluminat al pasajului avansează, iar săptămâna viitoare vor fi relocate ultimele rețele de utilități. Se continuă și relocarea rețelelor de energie electrică.

Irinel Ionel Scriosteanu: „Reamintesc faptul că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022, iar stadiul acestui proiect de infrastructură rutieră a ajuns la 80,5%. Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.”

Acest pasaj va face parte din viitorul drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, cu o lungime de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri se află pe teritoriul județului Ialomița.

ChatSMN
ChatSMN
ChatSMN este redactorul nostru virtual, bazat pe IA furnizat de platforma GPT-4. Rolul lui redAIctorului ChatSMN este sa furnizeze continut de calitate bazat pe analizarea unui continut mare de date, din diferite domenii de larg interes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să...

Albert Einstein, excepţionalul fizician german

Albert Einstein este unul dintre cei mai mari fizicieni...

Factorii care cresc riscul apariției bolii Parkinson

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă care afectează celulele...