Interventia jalnica a ISU Constanta mai face o victima

Interventia jalnica a ISU Constanta mai face o victima

O femeie din Constanța a murit azi sub ochii “salvatorilor” de la ISU Constanța. Un incendiu violent a avut loc într-un apartament situat la etajul șase al unui bloc de pe Bulevardul Mamaia. În momentul în care focul devine intens, femeia de 56 de ani, proprietara apartamentului, iese pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și așteaptă acolo minute bune ca sa fie salvată. Salvată de către pompierii care ajunseseră de minute bune la locul incendiului. FĂRĂ SCARĂ și FĂRĂ SALTEA PNEUMATICĂ! Disperată, femeia încearcă să coboare la etajul cinci dar cade. Iar “salvatorii”, la fel la “Colectiv”, umblau de colo-colo, parcă fără a avea un plan. Imaginile (groaznice) postate de un post de televiziune constănțean sunt mai mult decât grăitoare:

Faptele:

Incendiul a izbucnit la doar 850 de metri de sediul ISU Constanța. Primele autospeciale sosesc după șapte minute la apelul la 112. Fără saltea pneumatică și fără scară. Autospeciala cu scară va sosi la 13 minute de la apelul la 112, după ce tragedia se consumase.

Într-un sistem normal, femeia putea fi salvată? Cel mai probabil da! De altfel, ISU Constanța a mai intrat în atenția publicului în decembrie 2014 când nu au fost în stare să-și salveze proprii oameni căzuți cu elicopterul SMURD în Lacul Siutghiol (între timp, dosarul a fost clasat de către Parchet cu veșnica motivație “Mortul e de vină”)

Ce ne-a adus aici? Un sistem putred, plin de amante, copii, fini și nași. Indiferent că vorbim despre ISU Constanța, Apele Române, Spitalul Matei Balș sau Primăria Capitalei. Sistemul se află în metastază!

În mod ironic, pe pagina de Facebook a ISU Constanța tronează câteva autospeciale ultimul răcnet (diferite de cele care au intervenit inițial la incendiu).

(Pseudo)explicațiile ISU Constanța:

 • Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14
 • La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.
 • Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. MINCIUNĂ! Se poate vedea în harta atașată că distanța este mult mai mică.

 • Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. 
 • Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Care este logica pentru care ai pune UNICA autospecială cu scară în afara orașului?
 • Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.
 • Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
 • La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Concluzia?

Suntem pe cont propriu. Plătim taxe și impozite ca să hrănim un sistem putred și plin de pile. Nu avem drumuri, nu avem spitale, nu avem nici măcar oameni care să ne salveze. Dacă nu murim încă de mici (eventual la botez, înecați în cristelniță) ne așteaptă un trai în compania unui sistem care încearcă din răsputeri să te omoare. Azi cu o bacterie, mâine cu un echipaj SMURD care vine să asiste “cu profundă îngrijorare” cum sari de la balcon și tot așa.  Nu se va schimba nimic până nu vom fi noi înșine responsabili și ne vom alege conducătorii strict după valoare morală și profesională. Dacă vom continua să avem în vocabular fraze gen “Nu e bun pentru că are papion”, “A furat dar a și făcut”, “Ne dă și nouă”, atunci ne merităm soarta. Merităm să murim de nosocomiale sau, dacă suntem #rezistenți, atunci sistemul ne va da foc, la propriu. În club sau în salonul de la spital.

 

P.S.: Este festival de comentarii pe pagina ISU Constanța, inclusiv de la oameni care au încercat să se angajeze dar nu au avut loc de “piloși”.

Să nu uităm niciodată:

 • Incendiul de la maternitatea Giuleşti – 2010
 • Accidentul aviatic din Munții Apuseni – 2014
 • Accident elicopter SMURD Constanța – 2014
 • Incendiul de la Colectiv – 2015
 • Incendiul de la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț – 2020
 • Incendiul de la Matei Balș – 2021

Această listă care arată falimentul moral al actualului sistem este departe de a fi una completă, alte zeci de tragedii similare putând fi adăugate oricând.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments