Vameșii au descoperit peste 5.000 de jucării contrafăcute la PTF Bechet

Data:

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali români și bulgari au descoperit peste 5.000 de jucării contrafăcute, constând în figurine de plastic și pluș, purtând însemnele unor mărci cunoscute, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier.

Pe data de 29 iunie 2024, în jurul orei 16:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, un cetățean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier încărcat cu diverse bunuri din Grecia, destinate unei societăți din Spania, s-a prezentat pentru a intra în țară.

În timpul controlului mijlocului de transport, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari, împreună cu lucrătorii vamali, a descoperit, disimulate printre marfa transportată, mai multe jucării susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În urma inventarierii mărfurilor transportate, s-a stabilit că ansamblul rutier conținea 5.324 de jucării, constând în figurine de plastic și pluș, toate susceptibile de a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 329.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către Biroul Vamal Bechet în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. La finalizarea cercetărilor, vor fi propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...