Șoferii beți sau drogați ar putea fi depistați de o cameră cu inteligență artificială de ultimă generație

Data:

Conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor ar putea fi depistați de o cameră cu inteligență artificială de ultimă generație, care este testată pentru prima dată în Marea Britanie. Aparatul de ultimă generație poate detecta utilizarea drumurilor și comportamentul în concordanță cu șoferii care ar putea fi afectați de băutură sau droguri.

Sistemul revoluționar bazat pe inteligență artificială, dezvoltat de compania Acusensus, este testat în premieră mondială în regiunile Devon și Cornwall. Aceste camere de ultimă generație sunt concepute pentru a identifica șoferii care prezintă comportamente suspecte, compatibile cu influența alcoolului sau drogurilor.

Cum funcționează sistemul?

  • Detectare automată: Camera analizează utilizarea drumului și comportamentele șoferilor, trimițând alerte către poliție.
  • Intervenție umană: După semnalarea comportamentului suspect, poliția oprește vehiculul pentru a verifica șoferul și pentru a efectua teste de alcool sau droguri.
  • Mobilitate: Sistemul poate fi mutat rapid pe diferite drumuri, fără avertisment, oferind un element de surpriză șoferilor.

Impactul tehnologiei în siguranța rutieră

  • Șoferii sub influența alcoolului sunt de șase ori mai predispuși să provoace accidente fatale, iar utilizarea AI ar putea reduce acest risc.
  • Tehnologia „Heads-Up” are potențialul de a salva vieți prin identificarea problemelor înainte ca acestea să ducă la tragedii.

Experiență anterioară cu camere Acusensus

Aceste camere au fost utilizate deja în detectarea altor încălcări, cum ar fi folosirea telefoanelor mobile sau nepurtarea centurii de siguranță.

Declarații ale autorităților:

  • Geoff Collins, directorul general al Acusensus UK, consideră că tehnologia are un rol esențial în prevenirea incidentelor rutiere care pot distruge vieți.
  • Supt Simon Jenkinson, de la Vision Zero South West, subliniază importanța tehnologiei în reducerea numărului de accidente grave și decese pe drumuri:„Ofițerii noștri nu pot fi peste tot, dar tehnologia poate fi un aliat esențial în lupta pentru siguranța rutieră.”
  • Testele, care se desfășoară în paralel cu alte campanii împotriva conducerii sub influența alcoolului, ar putea reprezenta un model pentru utilizarea AI în siguranța rutieră la nivel global.

Adoptarea de soluții tehnologice inovatoare, cum ar fi camerele AI, ar putea transforma modul în care autoritățile combat conducerea imprudentă, reducând semnificativ riscurile pentru toți participanții la trafic.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Podul de la Nehoiu, vechi de 93 de ani, va fi dărâmat. Pericol pentru circulație.

Podul de la intrarea în orașul Nehoiu, județul Buzău,...

Piedone închide cinci fabrici de pâine din București

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit nereguli...

Candidatul la primărie care și-a incendiat casa și a înscenat un atac armat pentru voturi

Dănuț Resvanță, fost candidat UNPR la primăria comunei Tiha-Bârgăului...

Membrii BEC, amenințați după invalidarea candidaturii lui Călin Georgescu

Membrii Biroului Electoral Central au fost amenințați pe rețelele...