Sesiuni de terapie asistată de câini implementate în spitalele din județ

Data:

Pacienții din spitalele ilfovene vor beneficia de ședințe de terapie cu câini, acestea având efecte pozitive atât fizice, cât și emoționale, accelerând procesul de vindecare. Proiectul “HAM grijă de tine!”, inițiat de Consiliul Județean Ilfov prin Biroul Protecția Animalelor în colaborare cu Asociația Clubul Câinilor Utilitari, va aduce câinii de terapie periodic la Spitalul Județean Ilfov, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea și Spitalul de Psihiatrie “Eftimie Diamandescu”. Fiecare ședință de terapie asistată de animale are o durată medie de o oră, câinii fiind selectați și pregătiți special pentru acest scop, mulți dintre aceștia provenind din salvări de pe străzi.

În județul Ilfov, o inițiativă similară a avut loc anterior la Spitalul de Psihiatrie “Eftimie Diamandescu”, unde împreună cu Asociația Animal Partners and Friends s-au implementat programe de terapie care au inclus interacțiunea om-câine.

Hilde Tudora, șefa Biroului Protecția Animalelor, a subliniat că acest proiect a fost inspirat din practici internaționale și că implicarea comunității a fost entuziastă. “Nu trebuie să ne fie rușine să învățăm de la alții și să implementăm astfel de inițiative benefice, cu costuri minime”, a adăugat Tudora.

Luciana Manole, psiholog la Clubul Câinilor Utilitari, a confirmat că terapia asistată de animale reduce semnificativ stresul și anxietatea, îmbunătățește starea de spirit, crește stima de sine, dezvoltă abilitățile sociale, reduce izolarea socială și contribuie la îmbunătățirea concentrării în cazul pacienților.

3.5

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...