Primarul municipiului, nemulţumit de modul de lucru la staţia de epurare

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

primar Aurel Simionescu, BrailaPrimarul de Brăila,  Aurel Simionescu, a declarat joi, 22 octombrie, pentru AGERPRES, că este nemulţumit de modul în care se lucrează la staţia de epurare, proiect care se realizează prin programul ISPA.
„Nu au terminat nici de bătut piloţii, din 4.800, au bătut 3.700. Le-am solicitat să îşi rezolve problema lucrului în paralel, adică în timp ce bat piloţii, să lucreze la traseele pentru staţiile de pompare. Să rămână capetele propriu-zise, dar să rezolve celelalte probleme. Au spus că după ce termină de bătut piloţii, trec la turnat beton şi va merge mai repede. Vom vedea“, a declarat Aurel Simionescu.
Staţia de Epurare este una din componentele programului ISPA, alături de realizarea sistemului de canalizare din municipiu şi a unui canal colector, proiect câştigat de firma grecească „Athena“, care are, la rândul ei, întârzieri în ceea ce priveşte graficul de predare a lucrărilor.
Licitaţia pentru executarea lucrării a fost câştigată de consorţiul turco-german „System Yapi“ – „Passant“, care a primit deja un avans de 3,5 milioane de lei din totalul de 19 milioane de euro, lucrările fiind demarate în luna iulie. Executarea Staţiei de Epurare trenează de trei ani de zile, lucrarea fiind adjudecată iniţial firmei italiene „Termomecanica“, ce nu a făcut nimic în tot acest timp, motiv pentru care contractul a fost reziliat şi organizată o altă licitaţie.Dacă termenul de realizare a lucrărilor, respectiv 31 decembrie 2010, nu va fi respectat, Uniunea Europeană va solicita returnarea celor 45 de milioane de euro investiţi la Brăila în aceste două proiecte. (Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img