Perchezitii la suspecti de lipsire de libertate

Cele mai citite

În dimineaţa zilei de 11 iunie, poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi I.P.J. Galaţi efectuează percheziţii la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele a doi bărbaţi suspectaţi de lipsire de libertate în mod ilegal. Cei în cauză sunt suspectaţi că au imobilizat un bărbat pe care l-au ţinut împotriva voinţei lui într-un subsol, cerând o răscumpărare de 50.000 de euro pentru eliberarea lui.

perch

La data de 11 iunie a.c., poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Galaţi, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, efectuează trei percheziţii la locuinţele a doi cetăţeni turci şi la sediul unei societăţi comerciale administrată de aceştia.

Percheziţiile domiciliare se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, iar la activităţi participă, pe lângă poliţişti de investigaţii criminale, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor sprijiniţi de specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi echipe de intervenţii speciale ale Poliţiei Române.

După finalizarea percheziţiilor, persoanele suspecte vor fi conduse la sediul I.P.J. Galaţi pentru cercetări şi ulterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru audieri şi formularea de propuneri corespunzătoare către instanţa de judecată.

Activităţile desfăşurate în cadrul dosarului şi acţiunea se desfăşoară cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

Cei doi sunt principalii suspecţi într-un caz de lipsire de libertate în mod ilegal. În fapt, sunt suspectaţi că, la data de 21 februarie 2011, sub ameninţarea unui pistol, au imobilizat un alt cetăţean turc pe care l-au transportat în subsolul unui imobil, unde l-au ţinut legat.

Cei doi au încercat să afle informaţii cu privire la situaţia financiară a cetăţenilor turci ce derulează afaceri pe raza judeţului Galaţi. De asemenea, i-ar fi imputat victimei că ar fi încălcat o convenţie, nemailuând marfă de la o societate unde suspecţii erau asociaţi.

Aceştia sunt suspectaţi că l-ar fi ameninţat cu moartea prin împuşcare, arătându-i pistolul şi gloanţele pe care le aveau asupra lor, solicitându-i suma de 50.000 euro, contravaloarea răscumpărării.

În cursul zilei de 22 februarie 2011, ca urmare a discuţiei dintre bărbatul imobilizat şi soţia acestuia, cea din urmă a retras 50.000 de euro dintr-o bancă, bani pe care i-a dus în judeţul Brăila, lăsându-i lângă o staţie de autobuz dezafectată, aşa cum primise indicaţii printr-un SMS.

La data data de 22 februarie 2011, în timp ce victima era transportată din Brăila spre Bucureşti, profitând de un moment de neatenţie al celor doi, a forţat portiera autoturismul în care era ţinută şi a reuşit să fugă într-un mijloc de transport în comun.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie