Lucrări de cadastrare gratuite în 56 de localităţi din judeţul Olt

Data:

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt a anunțat că va încheia contracte de finanțare pentru lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 56 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 82 eligibile. Cele 56 de localități care au manifestat interes pentru accesarea fondurilor puse la dispoziție de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, suma de 8.960.000 de lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și fac parte din Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

„Primarii care doresc să inițieze sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu OCPI Olt, începând cu data de 05.11.2024”, se arată în comunicatul instituției.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI Olt trebuie să identifice prestatori în termen de 60 de zile de la semnarea contractului.

În cadrul celei de-a douăsprezecea etape de finanțare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale ANCPI, prin intermediul OCPI Olt.

În prezent, din cele 112 UAT-uri din județul Olt, au fost cadastrate complet 11 comune (Brastavățu, Brebeni, Iancu Jianu, Milcov, Oboga, Valea Mare, Vădastra, Vișina, Vișina Nouă, Dăneasa, Dobrosloveni, Traian), iar în alte 76 de localități sunt în desfășurare lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

„PNCCF are ca obiectiv înregistrarea gratuită pentru cetățeni a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, precum și din bugetele locale ale primăriilor”, a mai precizat OCPI.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL