Florentin Pandele a venit la Congresul PSD cu o seringa – antidot Vanghelie

Cele mai citite

Primarul orasului Voluntari, social-democratul Florentin Pandele, a venit sambata, 20 februarie, la Congresul PSD cu o seringa – antidot contra liderului filialei de Bucuresti, Marian Vanghelie, pe care îl considera un rau al politicii romanesti „care trebuie sa dispara nu numai din PSD, ci si de pe scena politica romaneasca“.
„Am venit la Congres dupa ce am trecut mai întai pe la farmacie, ca sa cumpar o seringa – antidot Vanghelie, acest microb al politicii romanesti“, a sustinut Pandele.
Potrivit acestuia, „Marian Vanghelie este marea creatie a lui Mircea Geoana, iar daca vor castiga alegerile din PSD, va fi o rusine pentru Romania“.
„Ce reprezinta Vanghelie, personajul acesta? E marea creatie a lui Mircea Geoana. Ce a facut Mircea Geoana în cinci ani de zile? L-a creat pe Vanghelie. Uitati unde a adus PSD, într-o situatie de 20% si daca vor castiga azi, va fi o rusine pentru Romania. Vanghelie nu este un rau numai pentru Romania, este un rau pentru întreaga clasa politica“, a afirmat Pandele, în curtea Romexpo, înaintea Congresului PSD.
El a mai spus ca în sala de la Romexpo se afla si cativa medici, care vor face „o incizie si excizie care sa scoata raul din trupul PSD“ si ca, se pare ca unul dintre colegi a scos un antidot.
„Anti-Vanghelie se numeste antidotul.(…) Votul este antidotul împotriva acestui personaj odios“, a precizat vicepresedintele PSD.
Pandele a mai precizat ca acolo „unde va candida Marian Vanghelie, acolo îsi va depune si el candidatura “.
„Poate se razgandeste si candideaza pentru functia de presedinte si atunci voi candida acolo (…) si îmi voi depune“, a adaugat Pandele.
El a precizat ca si-a depus candidatura „în termenul legal“ si ca exista probleme legate de aceasta numai „dupa mintea primarului de la sectorul 5“.
„Dupa mintea primarului de la sectorul cinci, a facut un exercitiu cu mana pe pixul altcuiva si cred ca era si prost informat. Dupa statutul lui din buzunar zice ca da, dar eu cred ca nu se poate întampla asa ceva“, a mai spus primarul orasului Voluntari.
Ion Iliescu a cerut Congresului sa anuleze suspendarea lui Florentin Pandele

Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a cerut, sambata, 20 februarie, Congresului sa anuleze suspendarea din partid a lui Florentin Pandele, sustinand ca aceasta suspendare a fost nestatutara.
„Pe fond, domnul Pandele are dreptate. (…) Congresul sa ia nota, pentru ca nu este statutara suspendarea lui Pandele“, a spus Ion Iliescu.
Florentin Pandele a reclamat, sambata, de la tribuna Congresului, ca nu a primit mandat de delegat la reuniunea extraordinara, ci statut de invitat.

Candidatura lui Pandele, respinsa de membrii Congresului PSD

Candidatura primarului de Voluntari, Florentin Pandele, la functia de vicepresedinte PSD pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, a fost respinsa, sambata, de membrii Congresului PSD.
Candidatura acestuia fusese deja declarata nestatutara de comisia pentru propuneri, din pricina suspendarii sale pentru un an din PSD.
În timpul Congresului PSD, Florentin Pandele a luat cuvantul pentru a reclama ca suspendarea sa a fost facuta „prin încalcarea Statutului“.
„PSD nu sta numai în reprezentantii lui Marian Vanghelie. Domnule Ion Iliescu, am fost suspendat fara a se respecta Statutul, potrivit caruia suspendarea se face de catre organizatia în care ai fost înscris. Eu am fost suspendat de Vanghelie, dupa ce am luat atitudine împotriva politicii pe care o face acesta. Începand de azi, ar trebui sa fie suspendat fiecare coleg din PSD care are alta parere decat Mircea Geaona sau Marian Vanghelie“, a declarat Pandele, precizand totodata ca, desi este membru în Consiliul National, a primit la Congres doar un ecuson de invitat.
„Este un aranjament. Congresul de azi nu este unul statutar, ci o nunta. Cred ca va trebui sa facem într-o luna de zile un alt Congres“, a mai spus Pandele.
Presedintele Organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a încercat sa ia cuvantul, însa nu a putut sa spuna mai mult de doua-trei cuvinte, din cauza huiduielilor invitatilor.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a încercat sa restabileasca ordinea, afirmand ca nu va accepta transformarea Congresului PSD într-un „balci ieftin“.
Si Ion Iliescu a facut un apel atat la delegatii Congresului, dar mai ales la invitati, afirmand ca acestia din urma ar trebui „sa se abtina de la a se manifesta, fiindca ei sunt observatoi“.
De asemenea, Ion Iliescu a solicitat ca membrii Congresului sa revina asupra deciziei suspendarii lui Florentin Pandele, fiindca, în opinia liderului social-democrat, suspendarea acestuia ar fi trebuit discutata în Consiliul National.
„Congresul este un forum deliberativ în care delegatii au venit cu mandat si ei sunt cei care dezbat problemele din partid. Aici nu suntem la miting electoral. Pe fond, eu cred ca domnul Pandele are dreptate. Dupa Consiliul National, la o zi-doua, am fost sunat de patru membri ai Biroului Organizatiei de Ilfov în legatura cu o discutie de suspendare a lui Florentin Pandele. Ei mi-au spus ca nu au fost anuntati. Mircea Geoana nu i-a primit sa vorbeasca cu ei. Care forum putea lua o decizie a domnului Pandele? S-a procedat nestatutar. Congresul ar trebui sa ia nota si sa anuleze decizia de suspendare pentru ca aceasta trebuia sa fie o decizie a Consiliului National“, a declarat Iliescu, în aplauzele celor prezenti în sala. (Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img