Femei în uniformă: Povești de succes de la Baza Aeriană Boboc

Data:

Femeile în uniformă de la Boboc au reușit să se impună într-un domeniu dominat de bărbați și au construit cariere de succes, devenind modele pentru viitoarele generații. Baza Aeriană Boboc este locul în care femei din toată țara au fost formate ca viitori piloți, maiștri militari sau instructori. Un exemplu remarcabil vine de la Oana Andreea Ionescu, prima femeie instructor pe avion cu reacție din România, un adevărat model și mentor pentru colegii săi.

Oana Andreea Ionescu, actualmente comandant de patrulă în Escadrila 2 din Baza Aeriană Boboc, demonstrează zi de zi că “nu există nu pot” și că visul îndeplinit presupune muncă, sacrificii și timp. Într-un domeniu unde bărbații au dominat mult timp, ea reușește să se integreze perfect în colectiv, prin cunoștințe de specialitate și spirit de echipă. “Limitele sunt doar provocări de depășit”, spun colegii ei, care o consideră un exemplu de profesionalism, dedicare și excelență în aviația militară.

La Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene, alte femei remarcabile își continuă drumul. Aura-Alexandra Durac, viitoare subofițer, se remarcă prin pasiunea și ambiția ei de a demonstra că determinarea și profesionalismul sunt esențiale pentru un militar, indiferent de gen. Ea își propune să continue pregătirea la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și să participe activ în competițiile sportive, menținând echilibrul între pregătirea militară și pasiunea pentru sport.

Raluca Argișanu, căpitanul Batalionului de Elevi al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri, și Denisa Coman, elevă la arma rachete și artilerie antiaeriană, sunt alte exemple de voință și determinare. Denisa a renunțat la cariera medicală pentru a îmbrăca uniforma militară, demonstrând că ambiția și dorința sunt suficiente pentru a reuși în cariera militară.

Aceste femei în uniformă sunt adevărate surse de inspirație pentru tinerii care doresc să îmbrățișeze o carieră în domeniul militar, arătând că succesul nu are limite, iar disciplina și dedicarea sunt cheile performanței.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
Național/Internațional

​Cutremur de 6,2 grade, în Marea Marmara. Seismul, resimțit și în România.

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a zguduit miercuri, 23...

Festivalul Neversea 2025 a fost anulat. Următoarea ediție va avea loc în 2026

Decizia a fost luată din cauza imposibilității de a...

Zi de sărbătoare la Fundația „Sfântul Sava” – Părintele Mihail Milea, omagiat cu ocazia împlinirii a 66 de ani

Atmosferă de sărbătoare și recunoștință la Fundația „Sfântul Sava”...

Bărbat grav rănit după ce a căzut de pe podul de la Drăgaică, în Buzău

Un incident grav a avut loc astăzi în municipiul...

Educatoare din Sectorul 1, trimisă în judecată pentru maltratarea a șase copii

O educatoare în vârstă de 47 de ani, din...

Alertă majoră de securitate: Atacuri sofisticate vizează utilizatorii Gmail, în ciuda măsurilor avansate de protecție

Protejarea conturilor online devine tot mai complicată, chiar și...

Semnal Magazin
SEMNAL

Tulcea: Doi căței uciși cu bestialitate în curtea stăpânilor. Poliția a deschis dosar penal

Incident revoltător în comuna Luncavița, județul Tulcea. Un bărbat...

Strawberries & Cream Crepe Cake – desertul delicat al verii

Un desert rafinat, spectaculos și incredibil de savuros, Tortul...

Ford Mustang Dark Horse – puterea întunecată a legendarei muscle car

Ford Mustang a fost întotdeauna un simbol al performanței...

Gran Canaria – perla exotică a Arhipelagului Canare

Situată în mijlocul Oceanului Atlantic, Gran Canaria este a...

„Cel mai urât animal din lume” a fost numit Peștele Anului în Noua Zeelandă

Blobfish-ul, cunoscut adesea drept „cel mai urât animal din...

Nașterea Romei – 753 î.Hr.

Roma, unul dintre cele mai influente orașe din istoria...

Ötzi: cel mai vechi caz nerezolvat din lume

În anul 1991, doi turiști germani care se plimbau...