Alex Stremițeanu, un influencer de pe TikTok, povestește cum a ajuns în campania lui Călin Georgescu: ”Am fost un prost! Am fost folosiți ca niște câini…”

Data:

Influencerii, precum Alex Stremițeanu, au fost cooptați prin intermediul aplicației FameUp, sub pretextul unei campanii apolitice de promovare a valorilor pentru un viitor președinte. „Am fost folosiți ca niște câini (…) Nu dădeau de înțeles că vom ține partea politică a vreunuia din candidați”, a spus Alex Stremițeanu.

”Am fost un prost (…) Vreau să stați până la finalul clipului ca să înțelegeți cum s-a ajuns în punctul ăsta și să înțelegeți de ce am fost prost”, începe Alex Stremițeanu clipul în care explică modul în care influencerii au fost cooptați în campania lui Călin Georgescu de pe TikTok, promovată cu hashtagul #echilibrusiverticalitate.

Participanții au primit scripturi și instrucțiuni, fiind plătiți sume mari, începând de la 2600 lei. Aceștia afirmă că nu li s-a spus că promovează un anumit candidat.
După ce și-au dat seama de implicarea în sprijinul unui candidat controversat, mulți și-au retras sprijinul.

Călin Georgescu, intrat surprinzător în turul doi al alegerilor prezidențiale, este asociat cu viziuni pro-ruse, legionare și cu planuri de retragere din NATO și UE. Reacțiile negative au crescut, inclusiv în rândul celor care l-au susținut pe platformele sociale.

Ștefan Mandachi, un influent antreprenor, și-a retras sprijinul, declarând că nu susține pozițiile anti-NATO și anti-UE ale lui Georgescu. Criticile publicului și consecințele profesionale, cum ar fi retragerea analistului financiar Iancu Guda dintr-un proiect comun cu Mandachi, au evidențiat impactul controverselor asupra susținătorilor.

Cuvinte precum „legionar”, „antisemit” și „filorus” au fost printre cele mai căutate pe internet în noaptea alegerilor, semnalând o preocupare majoră a societății față de direcția politică promovată de Georgescu.

Campania a demonstrat cum influenceri populari pot fi implicați în propagandă politică fără consimțământ informat, subliniind necesitatea transparenței și a eticii în colaborările de pe rețelele sociale.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
Național/Internațional

Negocieri tensionate pentru formarea noului guvern: PSD pierde un minister, USR câștigă teren, iar PNL și UDMR își consolidează pozițiile

Partidele parlamentare au continuat, miercuri, negocierile pentru împărțirea portofoliilor...

Prime ilegale și salarii peste buget la Transelectrica și Romsilva: Curtea de Conturi a sesizat Parchetul

Curtea de Conturi a descoperit nereguli majore în gestionarea...

Mici contaminați cu Salmonella și pești cu paraziți, descoperiți de inspectorii sanitar-veterinari. Amenzi de peste 33.000 de lei

Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Buzău au descoperit nereguli...

Elena Marsilia Mantu, „Griselda de România”, s-a sinucis în Penitenciarul-Spital Rahova. Dosar de moarte suspectă

Elena Marsilia Mantu, cunoscută în presa tabloidală drept „Griselda...

Semnal Magazin
SEMNAL

Cercetătorii cer interzicerea metodei de asfixiere a peștilor, considerată dureroasă

Un studiu recent realizat de cercetători de la Welfare...

Gura Portiței Resort își redeschide porțile în locația sa unică, după o investiție de 10 milioane de Euro

Gura Portiței Resort, locul legendar situat la granița dintre...

Conacul Sabinei Brătianu

Dintre toate clădirile impresionante de pe strada Clemenței, astăzi...

Vila Noël Cerefrea

Louis Noël (1872) a fost un aviator francez care...

Palatul Facultatii de Medicină și Farmacie “Carol Davila”

Constructia Facultatii de medicina a fost complet terminata si...

Pecron E300LFP – O sursă de energie fiabilă pentru orice aventură în natură

Pentru echipa editorială a rubricii Călătorii din ziarul Semnal,...