Un protest împotriva obținerii de vize de flotanta avut loc în Balta Albă

Data:

Circa 50 de rezidenți din comuna Balta Albă, situată în județul Buzău, au organizat un protest vocal împotriva practicii cunoscute sub denumirea de „viză de flotant”. Demonstranții, provenind din diverse categorii de vârstă și medii sociale, au scandat lozinci precum „STOP vizelor de flotant!” și „Ne cumpărați viitorul cu vizele de flotant!”, exprimându-și indignarea față de fenomenul turismului electoral și manevrele politice.

Scopul principal al protestului vizează actualul primar al comunei, membru al PSD, pe care locuitorii îl acuză că a abuzat repetat de vizele de flotant pentru a-și asigura sprijinul în alegerile anterioare. Aceștia susțin că primarul a fost implicat în turism electoral, atrăgând în localitate indivizi din alte regiuni, inclusiv din comunități dezavantajate și din orașul Râmnicu Sărat, oferindu-le cazare, hrană și bani în schimbul votului.

Revolta în rândul comunității este alimentată și de recenta constatare a unui număr alarmant de aproximativ 100 de vize de flotant eliberate în ultima lună, în contextul alegerilor programate pentru luna iunie. Locuitorii se tem că această practică va afecta negativ rezultatul scrutinului și va submina democrația la nivel local.

Participanții la protest au exprimat dezaprobarea față de astfel de tactici politice prin intermediul pancartelor purtate în timpul manifestației. Sloganuri precum „Balta Albă e comună, nu piață de voturi!” și „Alegători adevărați, nu primim impostori!” au subliniat dorința locuitorilor de a menține integritatea procesului electoral și de a respinge manipulările politice.

Pe măsură ce protestul continuă, rezidenții și-au exprimat hotărârea de a-și face auzită vocea și de a cere intervenția autorităților pentru a stopa practicile electorale dăunătoare. Chiar dacă legislația permite eliberarea vizei de flotant cu până la 60 de zile înainte de alegeri, manifestanții subliniază necesitatea unei reforme legislative care să combată astfel de abuzuri și să asigure un proces electoral echitabil și transparent.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...