Școala nr. 1 din Ciolpani, un loc în care copiii învață într-un mod plăcut, fără presiunea temelor pentru acasă

Data:

Școala Generală nr. 1 din Ciolpani va deveni, de anul viitor, prima școală pilot din județul Ilfov, care implementează o serie de reforme inovatoare menite să modernizeze procesul educațional.

Directoarea Mariana Banu își dorește ca elevii să vină la școală fără ghiozdane. Toate materialele necesare – manuale, caiete, rechizite și chiar masa de prânz – sunt oferite de școală. Ideea centrală este de a transforma școala într-un loc în care copiii învață într-un mod autonom și plăcut, fără presiunea temelor pentru acasă.

Una dintre inițiativele pilot este eliminarea temelor pentru acasă. Directoarea a observat că mulți elevi își copiază temele realizate de părinți, fără să înțeleagă conținutul. Propunerea este ca temele să fie realizate la școală, sub supravegherea unui profesor, pentru a se asigura că elevii își rezolvă sarcinile pe baza propriilor cunoștințe și abilități.

Evaluarea elevilor va include teste lunare standardizate, în special pentru literație, pentru a îmbunătăți competențele de înțelegere a textului și exprimare. Platforma Brio va oferi teste de evaluare, iar rezultatele vor fi sintetizate în rapoarte individuale pentru fiecare elev, incluzând gradul de implicare și progresul acestora.

Școala din Ciolpani va aplica metode interactive și captivante, precum învățarea prin jocuri educaționale. Un profesor dedicat va alege și implementa jocuri interactive în activitățile didactice, inclusiv puzzle-uri și experimente digitale, care să facă orele de Geografie, Fizică sau Chimie mai atractive. Deja, la ora de Istorie, elevii explorează civilizațiile antice prin intermediul unui joc video care îi introduce în orașele și mediile naturale ale Orientului Antic.

Această abordare urmărește să îi ajute pe elevi să dezvolte competențe esențiale pentru secolul XXI într-un mediu de învățare mai flexibil, interesant și relevant pentru nevoile actuale.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL