Revine Petrache în cărți pentru șefia CJ Ilfov?

Date:

Deși anunțase că lasă șefia Consiliului Județean Ilfov pentru un post de senator și un post de ministru, Marian Petrache a desfășurat în tot acest timp o bătălie subterană pentru a convinge liderii partidului să-i mai acorde o șansă. Conform surselor noastre, totul a culminat, săptămâna trecută, cu o întâlnire a unor primari PNL puternici din Ilfov cu mai-marii partidului, la Vila Lac, unde se pare că ar fi participat și Klaus Johannis. Dacă informațiile sunt corecte, Petrache ar fi primit undă verde pentru încă o candidatură la CJ Ilfov.

După cum probabil știți, în PNL Ilfov se desfășoară un adevărat război, scopul fiind acapararea conducerii județului. Liderii celor două tabere sunt Petrache și finul acestuia Hubert, candidatul desemnat oficial (deocamdată).

Un pic de istorie

Îndepărtarea lui Petrache de la butoanele PNL Ilfov a început în 2017, când Mladin (fostul primar de la Jilava) și-a amintit brusc, că a fost șantajat de către Petrache în 2008 și forțat să-i achite acestuia o vacanță la Monte Carlo. Marian Petrache și-a dat demisia în februarie 2017 din funcțiile de secretar general interimar al PNL și Președinte al PNL Ilfov. Probabil sperând că îl poate controla și că ar fi de încredere, a urmat ca Președinte interimar al PNL Ilfov, chiar finul acestuia, ex deputatul de Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma. Greșeală fatală, Marian Petrache uitând că meseria de politician este vecină cu cea mai veche meserie din lume. Ca și o coincidență, imediat după ce și-a demisia, DNA a constatat că acuzațiile lui Mladin nu se adeveresc. Probabil ca să nu capete prea mult avânt, Petrache se trezește, la sfârșitul anului 2018, cu un nou dosar la DNA, unde este acuzat că împreună cu Mihai Culeafă ridică un proiect rezidențial de anvergură în Dobroești, cu sprijinul lui Ștefan Condu, care ocupa funcția de primar în acel moment. 

Un alt dezavantaj al lui Petrache este și faptul că Orban nu-l poate înghiți nici cu o tonă de Hellas. Parțial din cauza rebeliunii din 2018 a lui Petrache când a încercat un puci, parțial pe alte teme. Să nu uităm că Ilfovul este o comoară și fiecare îți dorește o bucățică din acesta.

Prezent

9 like-uri la postari… Go Petrache, go!

În ultima vreme Petrache se chinuie din răsputeri să lucreze la capitolul imagine. După ce a cumpărat presa locală cu miliarde de lei din bugetul județului sau de la primarii săi, a constatat (sper) că toți banii cheltuiți în ultimii ani pe așa zisă presă locală s-au dus în vânt. Ghinion! cum ar spune șeful lui suprem. Laudele plătite nu țin loc de imagine. Laudele plătite înseamnă strict maculatură, copaci tăiați degeaba. A venit online-ul și BUM!, s-a constatat că Petrache este praf ca imagine. Oamenii încă mai cred ca este prefect (a fost în 2008), postările sale pe social-media sunt văzute și apreciate de un număr infim de persoane. Are între 9 like-uri și 50 de like-uri, în medie la o postare. Mesajul său ajunge la câteva sute de persoane, în cele mai bune zile.

Pagina ziarului nostru are peste 52,000 de vizualizari saptamana aceasta.

Ca să vă faceti o idee, pagina noastră de Facebook, are la această oră peste 52.000 impact al postărilor și peste 21.000 de vizualizări ale video-urilor postate. Doar în acestă săptămână!

Are rost să le mai explicăm ca reach-ul și engagement-ul de pe Facebook trebuie targetate și segmentate? Ce să targetezi la 9 like-uri? Nici prietenii nu prea te mai iubesc ca odinioară…

 

3 ore = 3 like-uri. Comunicare, baby!

O situație la fel de catastrofală se regăsește și la pagina oficială a Consiliului Județean Ilfov. Postările au câte 3-4 like-uri. Deși, revin, pentru imaginea lui Petrache și a Consiliului Județean se cheltuie sute de milioane de lei, LUNAR.

Dacă alegerile ar fi pe bune iar imaginea ar conta 100%, Petrache ar pleca acasă. Norocul lui și al celorlalți care au candidat la șefia CJ în pole-position este că primarii aduc voturile. 

De remarcat ar fi și faptul că anul acesta alegerile vor fi complet atipice și că online-ul va avea o influență covârșitoare. 

Un alt avantaj al lui Petrache este că Hubert este un ilustru anonim. 

Hubert, ilustrul anonim

Ilfovenii nu-l cunosc pe Hubert. În plus nici imaginea acestuia nu este una imaculată, acesta fiind condamnat definitiv, în 2014, la șase luni cu suspendare pentru fapte de corupție. Hubert își asumă (lucru rar în politica românească) faptul că a fost condamnat dar precizează faptul că nu a fost pentru un folos personal ci pentru a ajuta primăria Ciolpani. Pe de altă parte, redacția noastră îi aduce la cunoștință faptul că la urechile noastre au ajuns zvonuri care-l leagă de unele manevre ale unor primari PNL din județ. Ne documentăm și revenim!

Are șanse Hubert? Da, dacă va obține colaborarea deplină a tuturor primarilor PNL din județ. Da, pentru că gruparea care îl sprijină și care vrea să obțină controlul județului dispune de sume serioase. 

Va fi Hubert benefic pentru Ilfov? Probabil că da. Pentru că premierul Orban, va trebui să-l sprijine pe Președintele CJ Ilfov Hubert cu fonduri pentru județ, astfel încât să justifice îndepărtarea lui Petrache. Pentru că Hubert este mai tânăr și va veni cu altă viziune și mai multă energie.

Scenariul trei

Ce se întâmplă dacă primarii PNL nu-l sprijină pe deplin pe Hubert? Atunci candidații altor partide din Ilfov vor primi o șansă reală să acceadă la fotoliul de Președinte al Consiliului Județean Ilfov. Care sunt aceștia? Vom reveni cât de curând cu o listă scurtă de nume și o analiză a fiecăruia.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

4 COMENTARII

  1. Multumim mult! Nimic din ceea ce facem nu ar fi posibil fara contributia cititorilor nostri care ne ajuta in documentare sau ne trimit diverse informatii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...