Proteste pentru mărirea salariilor în 26 de Primării din Prahova

Data:

Începând cu data de luni, 18 martie 2024, funcționarii din peste 800 de primării din întreaga țară, inclusiv cele din 26 de localități din Prahova, au decis să întrerupă zilnic activitatea timp de două ore în semn de protest. Revendicarea principală a acestora vizează majorarea salariilor.

Sindicatul Național al Salariaților Comunelor și Orașelor din România (SCOR) a anunțat că, începând cu aceeași dată, membrii săi vor participa la o grevă de avertisment cu durata de două ore pe zi, urmată de o grevă japoneză cu exces de zel. Potrivit unui comunicat emis de SCOR, această acțiune de protest va afecta peste 1200 de comunități locale. De asemenea, sâmbătă, 23 martie 2024, Consiliul Director al Sindicatului va decide perioada în care se va desfășura greva generală efectivă.

Printre revendicările sindicaliștilor din administrație se numără nu doar majorarea salariilor, ci și adoptarea noii legi a salarizării, revizuirea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, reintroducerea unor grile de salarizare adecvate pentru administrația locală, corespunzătoare funcțiilor publice și funcțiilor contractuale, precum și revizuirea sistemului de acordare a sporurilor și plafonarea acestora la 20% din salariul de bază.

Cele 813 de primării din întreaga țară, ai căror funcționari sunt membrii ai Sindicatului SCOR, includ și cele enumerate în Prahova: Adunați, Bănești, Bărcănești, Berceni, Bertea, Brazi, Bucov, Cărbunești, Cornu, Gorgota, Gura Vitioarei, Izvoarele, Măgurele, Păulești, Predeal Sărari, Provița de Jos, Provița de Sus, Salcia, Starchiojd, Surani, Șotrile, Ștefești, Târgșorul Vechi, Teișani, Tinosu și Vărbilău.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...