Primarul Pandele vrea ca aleşii locali să devină independenţi politic după învestitură

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, a transmis joi, 17 septembrie, un apel către toţi primarii din ţară, în care subliniază necesitatea modificării urgente a legilor care guvernează statutul aleşilor locali, în sensul ca aceştia să devină independenţi politic odată cu depunerea jurământului de învestitură.

„SOS, administraţia locală din România. După nouă ani de experienţă ca primar, aflat la al treilea mandat consecutiv, simt nevoia să fac acest apel către toţi aleşii locali, pentru a demara, urgent, procedurile pentru modificarea statutului aleşilor locali, astfel încât aceştia să devină independenţi politic pe timpul mandatului lor. Astfel, atât primarul, cât şi ceilalţi aleşi locali se vor putea dedica efortului de a servi cât mai bine comunitatea, independent de anotimpurile politice, fără a întâmpina dificultăţile legate de presiunile exercitate de interesele divergente ale partidelor, şi va duce la dispariţia conceptului de primar la putere sau primar în opoziţie“, a declarat Florentin Pandele, pentru Agerpres.
Potrivit primarului Pandele, „politica de partid“ ocupă mult prea mult timp aleşilor locali şi în multe cazuri aceştia uită că sunt în funcţii datorită votului dat de cetăţeni. Florentin Pandele susţine ca pe durata celor patru ani de mandat, atât în cazul consilierilor cât şi în cazul primarilor, este necesară o singură politică, si anume „politica cetăţeanului“.
„Aşa cum am afirmat în nenumărate rânduri, dacă lucrurile în societatea românească merg mai greu, este şi din cauza faptului că activitatea în administraţiile publice din ţara noastră nu se ridică la standardele europene. Vorbim de birocraţie, de incapacitatea atragerii de fonduri europene, de lipsa de reacţie a autorităţilor la problemele cetăţenilor. Vă întreb pe dumneavoastră şi pe toţi primarii şi consilierii locali – aceasta nu este şi din cauza faptului că suntem mult prea preocupaţi de jocurile politice, de facerile şi desfacerile de alianţe politice sau de organizarea vizitelor sau manifestărilor politice în detrimentul activităţilor curente ale administraţiilor pe care le conducem?“, a spus Florentin Pandele.
El a adăugat că va prezenta, la reuniunea primarilor cu tema „Administraţia locală la final de recesiune“, ce va avea loc în perioada 14-15 octombrie, un plan concret pentru eliminarea ingerinţelor politice în activitatea administraţiilor locale, punctul principal al planului constituindu-l propunerea ca primarul şi consilierii locali să fie independenţi politic după depunerea jurământului de învestitură.
(Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...
- Advertisement -spot_img

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img