Primarul liberal din Găneasa, ridicat de DIICOT

Cele mai citite

Joi, Gabriel Niculae, primarul comunei Găneasa, Ilfov, a fost ridicat de către DIICOT, împreună cu mai multe persoane, inclusiv un consilier din primărie și un egiptean stabilit în România, în legătură cu un dosar de înșelăciune deosebit de gravă. Victima este un important afacerist din Egipt, iar anchetatorii estimează un prejudiciu de aproximativ 5,6 milioane de euro.

Gabriel Niculae Primar Ganeasa Ilfov 3

Procurorii DIICOT și polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Ilfov au efectuat descinderi la 23 de adrese din București și Ilfov, în cadrul unei anchete care vizează destructurarea unui grup infracțional specializat în înșelăciuni.

Gabriel Niculae a fost ales primar pe listele PNL Ilfov în vara anului 2021 după decesul fostului primar, Tudor Marin (foto).

Tudor Marin Ganeasa

La învestirea noului primar, președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma declara: ”Vreau doar să îi spun domnului primar că îl voi sprijini, că îi doresc succes și îmi doresc ca în 2024 să fim cu toții mândri de ce a realizat”. LOL!

205015316 1710861295775577 8614828990797715854 N

Surse judiciare au dezvăluit că în cursul anului 2021, un cetățean egiptean, împreună cu alte trei persoane, au pus bazele unui grup infracțional organizat, la care s-au alăturat ulterior încă trei membri, pentru a pune în practică o înșelăciune care viza un alt egiptean cu afaceri în România, dar care petrecea mai mult timp în țara sa natală. Pentru a convinge victima că afacerea va fi profitabilă pentru ambele părți, liderul grupării a prezentat persoane din anturajul său ca fiind influente în mediul de afaceri românesc și cu contracte de milioane de euro cu statul român. În mod fraudulos, escrocii au încheiat un contract pentru aproximativ 2.500 de tone de produse agricole, dintre care au livrat parțial (1.150 de tone), iar pentru a induce în eroare egipteanul, au emis bilete la ordin pentru restul cantității.

Un alt contract, referitor la achiziționarea a 220 de autovehicule de transport Isuzu, a fost prezentat ca fiind destinat unei instituții publice și urma să fie achitat, de asemenea, cu bilete la ordin. Afaceristul egiptean a livrat doar 80 dintre autoutilitare, acesta descoperind că biletele la ordin emise nu aveau acoperire financiară.

Descinderea DIICOT de joi, 20 Iulie 2023

Potrivit surselor judiciare, Gabriel Niculae, primarul din Găneasa precum și un consilier din primărie sunt acuzați de tăinuire. Cei doi au ascuns o parte dintre cele 80 de autoutilitare, cu toate că știau că acestea au fost obținute prin înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie