Pesta porcină lovește din nou în Buzău

Data:

Într-o fermă din Buzău a fost identificat un focar de pestă porcină africană, afectând aproape 3.000 de animale. Autoritățile sanitare veterinare au impus măsuri restrictive, inclusiv sacrificarea porcilor bolnavi și distrugerea cărnii.

O anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare pentru identificarea sursei infestării, iar nici inspectorii Direcției Sanitar Veterinare din Buzău, nici proprietarul fermei nu au identificat până în prezent sursa infecției.

Pesta porcină africană este o boală virală febrilă și hemoragică extrem de contagioasă și severă pentru porcii domestici și mistreți, virusul fiind foarte rezistent în mediul înconjurător și în alimente.

În total, 3.000 de porci de la ferma din Buzău urmează să fie sacrificați. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare verifică și fermele din apropiere, dat fiind că în ultimii ani, zeci de astfel de ferme din județul Buzău au fost afectate de acest virus. În luna martie, în județul Buzău mai funcționau 17 ferme de porci.

3.5

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...