Pentru următoarele două luni circulația pe podul Giurgiu – Ruse va fi restricționată

Data:

Circulația rutieră pe podul care leagă România de Bulgaria, la Giurgiu – Ruse, va fi afectată de restricții începând cu data de 9 iulie. Autoritățile bulgare vor închide câte o bandă pentru reabilitarea podului, iar traficul va fi dirijat alternativ pe cealaltă bandă, conform anunțului făcut miercuri de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Aceste măsuri vin ca urmare a deciziei autorităților bulgare de a reabilita porțiunea de pod aflată în administrarea lor. Începând cu data de 9 iulie, podul de la Giurgiu – Ruse, care este administrat în regim dual (jumătate românescă și jumătate bulgărească), va fi închis pe partea bulgară pentru o perioadă de două luni.

„Am fost informați că drumarii bulgari vor închide câte o bandă și se va circula alternativ pe cealaltă bandă”, a declarat CNAIR într-un comunicat de presă. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a detaliat că discuțiile cu autoritățile bulgare pentru amânarea sau schimbarea perioadei de închidere a podului nu au avut succes.

„Podul de la Giurgiu-Ruse este administrat dual, CNAIR având responsabilitatea pentru jumătatea românească, iar compania de drumuri bulgară pentru jumătatea lor. În ciuda eforturilor noastre, partea bulgară a decis să înceapă lucrările de reabilitare la data de 9 iulie, ceea ce va afecta semnificativ traficul de mărfuri și turistic între cele două țări”, a adăugat Cristian Pistol.

Întrebat dacă închiderea va fi parțială sau completă, directorul general a confirmat că informațiile disponibile indică o închidere completă a podului în perioada respectivă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că au fost încercate mai multe soluții pentru a minimiza impactul asupra traficului, inclusiv discuții cu autoritățile bulgare, dar acestea nu au dus la modificări în planurile lor inițiale.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Pericol! Din ce în ce mai mulți urși în zonele locuite din Buzău. Autoritățile promit măsuri rapide

Creșterea numărului de urși care ajung în localitățile din...

Crin Antonescu: „Călin Georgescu și Elena Lasconi nu erau oameni din afara sistemului”

Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a...