Patriarhia Română construiește un centru Spa de lux la Techirghiol

Data:

Compania Națională de Investiții (CNI) a atribuit contractul pentru construirea unui centru de recuperare balneară în orașul Techirghiol, beneficiarul acestui proiect fiind Patriarhia Română. Primarul localității, Iulian-Constantin Soceanu, a semnat deja autorizația de construire, iar noul centru va fi amplasat pe terenul fostului restaurant Zori de Zi, un loc emblematic din stațiunea balneară.

Proiectul prevede păstrarea elementelor arhitecturale ale fostului restaurant, având în vedere că acesta a fost, de-a lungul timpului, un punct de referință pentru turiștii din Techirghiol. Investiția, inițial estimată la 55,6 milioane de lei fără TVA, a fost atribuită pentru suma de 48,9 milioane de lei, fără TVA, fiind finanțată prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

„Acest proiect ambițios are ca obiectiv principal realizarea unei clădiri moderne, amplasată în zona centrală a orașului. Centrul va include spații de cazare, tratament balnear, precum și facilități pentru prepararea și servirea alimentelor, oferind astfel servicii complete atât locuitorilor, cât și turiștilor”, a declarat primarul Iulian-Constantin Soceanu.

Controverse privind investiția

Proiectul Patriarhiei a stârnit reacții mixte în spațiul public. Unii susțin că investiția va contribui la dezvoltarea locală prin crearea de noi locuri de muncă, în timp ce alții se întreabă ce legătură are Biserica cu administrarea unui centru balnear.

Această investiție vine în contextul în care averea Bisericii Ortodoxe Române a crescut semnificativ în ultimele decenii. Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, sub conducerea Patriarhului Daniel, instituția și-a mărit patrimoniul de aproape 100 de ori față de perioada anterioară. Dacă în 2007 BOR deținea proprietăți evaluate la aproximativ 10 milioane de lei, în prezent valoarea acestora a crescut exponențial.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL