Marian Iorga, fost comandant al IPJ, numit director general interimar la Hidro Prahova, în mijlocul unui dosar de corupție. Aflați cât câștigă pe lună

Data:

Marian Iorga a fost numit director general interimar al Hidro Prahova în octombrie 2024, după demisia lui Dorin Lețea. Iorga, pensionar MAI și fost comandant al IPJ Călărași și IPJ Prahova, este judecat într-un dosar de corupție legat de fapte comise în perioada în care era șef al IPJ Călărași.

Într-un dosar DNA din 2022, Iorga este acuzat că a primit un ceas de lux și a cerut achiziționarea de autoturisme la prețuri supraevaluate, promițând soluționarea favorabilă a unor cazuri legale. Potrivit unui comunicat DNA din 2022, ”inculpatul Iorga Marian, în funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior.

În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeași calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziționarea, la prețuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziționeze.

Din funcția de director la Hidro Prahova, Iorga a înregistrat venituri de aproximativ 13.000 de lei pe lună, pe lângă pensia sa de polițist de aproximativ 10.000 de lei lunar, totalizând aproape 23.000 de lei pe lună, echivalentul a 4.600 de euro. În declarația de avere, el menționează bunuri precum terenuri, o casă și depozite bancare, iar familia Iorga a obținut un venit semnificativ și din vânzarea unui autoturism.

Recent, Hidro Prahova a majorat tarifele pentru apă și canalizare cu 30%, ajungând la 20,1 lei pe metru cub, un tarif ridicat comparativ cu alți operatori din țară, având în vedere că programele de investiții pe fonduri europene sunt implementate într-un procent mic.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL