Mâini rupte, capete sparte și inconștiență. ”Superman Challenge”, provocarea de pe TikTok care ne bagă copiii în spitale

Data:

”Superman Challenge”, provocarea de pe TikTok la care au răspuns unii copii din toată țara, a făcut victime și la Buzău.

Cea mai gravă situație s-a înregistrat la o școală unde o fetiță, elevă în clasa a VI-a, s-a lovit la cap și a rămas inconștientă, pentru scurt timp. Din fericire, starea elevei s-a îmbunătățit rapid, iar când a ajuns la UPU era conștientă.

Totuși, medicii nu au exclus riscurile care ar fi putut să apară în urma loviturii puternice astfel că i-au făcut mai multe investigații și au internat-o pentru supraveghere pe secția Chirurgie Pediatrică.

Din nefericire, ea nu este singurul copil care ajunge la UPU după ce acceptă provocarea ”Superman Challenge”. În perioada 4-6 decembrie, în aceeași localitate, alți trei copii, cu vârste cuprinse între 6-13 ani, au suferit diverse traumatisme în urma participării la această provocare. La spital, aceștia au declarat că au răspuns provocării unui joc online”.

La rândul său, Dragoș Porumb, medic primar Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Județean Buzău, confirmă faptul că a primit în cabinet astfel de pacienți.

Deși jocul îi poate duce direct la Urgențe, mulți dintre cei care acceptă astfel de provocări nu-și învață lecția. Este și cazul unui adolescent de 17 ani care, ajuns în cabinetul medicului ortoped, s-a arătat mândru de ceea ce a făcut și chiar i-a arătat filmarea cu provocarea acceptată.

În provocarea Superman Challenge sunt implicați minim trei copii, dar numărul acestora crește și până la 7. Aceștia se filmează în timp ce sar unii în brațele celorlalți cu mâinile întinse, precum Superman.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL