Mai mult de 400 de mașini second-hand au fost retrase de pe piață de către OPC

Cele mai citite

Peste 400 de vehicule second-hand au fost optite de la comercializare în urma unor inspecții efectuate de către inspectori de la Protecția Consumatorilor la comercianții din Ploiești și zonele învecinate, conform informațiilor furnizate de Comisariatul Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia, marți.

Potrivit surselor citate, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova a organizat o operațiune de verificare a respectării reglementărilor legale în domeniul protecției consumatorilor de către comercianții de mașini second-hand din Ploiești și zonele apropiate, în cadrul unei inspecții tematice.

În total, au fost inspectați 17 operatori economici, constatându-se că vehiculele second-hand aflate la vânzare nu afișau sau aveau informații incomplete cu privire la aspecte esențiale pentru consumatori, cum ar fi marca, anul de fabricație, capacitatea cilindrică, tipul de combustibil, anul primei înmatriculări, verificarea kilometrajului, posibilele daune, numărul de proprietari anteriori, perioada de garanție, etc. Acest lucru a fost menționat într-un comunicat postat pe pagina Comisariatului Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia.

Ca urmare a acestei situații, s-a decis oprirea temporară a vehiculelor de la comercializare până când deficiențele vor fi corectate, în total fiind vizate 413 de vehicule.

De asemenea, au fost solicitate documentele care atestă proveniența vehiculelor, urmând să se verifice corespondența dintre informațiile furnizate consumatorilor și cele din documentația vehiculelor, precum și alte aspecte care intră sub incidența legilor privind protecția consumatorilor.

În funcție de neregulile constatate, vor fi aplicate sancțiuni și vor fi luate măsuri de corectare în conformitate cu prevederile legale în vigoare, conform sursei citate.

CJPC Prahova intenționează să extindă operațiunea de control în perioada următoare pentru a acoperi toți comercianții specializați în acest domeniu din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie