Ion Țiriac, despre pasiunea pentru mașini de lux: „E o boală cronică”

Data:

Miliardarul Ion Țiriac, cunoscut pentru pasiunea sa pentru vânătoare și automobile de lux, consideră că investițiile în mașini, după artă, sunt printre cele mai profitabile. Într-un interviu acordat tiriaccollection.ro, Țiriac, în vârstă de 85 de ani, a povestit despre experiențele sale cu mașinile Ferrari F40, modele rare produse în doar 1.311 exemplare între 1987 și 1992.

„Când a apărut Ferrari F40, mi-au alocat unul. E o serie limitată, companie deșteaptă, serie limitată peste serie limitată. Am mai cumpărat imediat la suprapreț încă unul. Le-am lăsat în Germania 10 ani și le-am vândut pe ambele la prețul unuia. Acum mă uit și îmi dau palme, pentru că un F40 se vinde cu peste un milion de euro”, a spus Țiriac.

Țiriac a recunoscut că pasiunea sa pentru mașini a devenit „o boală cronică”: „Nu mă mai duc la licitații, deși câteodată nu pot să mă abțin. Am fost în Anglia și am cumpărat patru bucăți. Copiii cred că mă vor trimite la un doctor să vadă dacă sunt normal la cap.”

El a subliniat că investițiile în artă și mașini sunt printre cele mai rentabile: „Cea mai bună investiție azi e arta. Apoi vin mașinile. Un Ferrari s-a vândut cu 55,5 milioane de dolari, o mașină care a costat 3.000 de dolari, pentru că au fost doar 10 exemplare.”

Pasiunea lui Ion Țiriac pentru automobile este binecunoscută, fiind evidențiată și prin colecția sa impresionantă de mașini de lux, găzduită în cadrul Țiriac Collection.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Protest în Senat: Angajații revoltați față de decizia lui Ilie Bolojan

Un protest fără precedent a avut loc în Senatul...

Senatul României face concedieri: 156 de angajați vor fi disponibilizați

Senatul României a decis reducerea numărului de posturi cu...

A murit Teoharie Coca-Cozma, comentatorul legendar al finalei Cupei Campionilor Europeni din 1986

Teoharie Coca-Cozma, vocea memorabilă a radioului și televiziunii române,...

Cornel Oțelea, legenda handbalului românesc, a încetat din viață

Cornel Oțelea, considerat cel mai titrat handbalist din istoria...