Întâlnire dintre Horațiu Potra și Eugen Sechila la o fermă de cai din Ciolpani. Cei doi susținători ai lui Georgescu ar fi vrut să organizeze o manifestație de intimidare în București

Data:

O întâlnire conspirativă a rețelei care îl susține pe Călin Georgescu a avut loc la o fermă de cai din județul Ilfov. Scopul întâlnirii ar fi fost să organizeze o manifestație în București, astfel încât mercenarii controlați de Horațiu Potra să creeze haos.

Informațiile despre implicarea lui Horațiu Potra și a lui Eugen Sechila într-o presupusă întâlnire conspirativă la o fermă de cai din Ciolpani, legată de organizarea unor manifestații violente în București, atrag atenția autorităților și opiniei publice.

Potra, mercenar cu reputație controversată, și Sechila, descris ca neo-legionar, ar fi fost implicați într-un plan pentru a provoca haos prin instigare, amenințări și agresiuni.

Acțiunile autorităților au inclus percheziții în județul Ilfov, la ferma vizată, dar și în Sibiu și București. Se caută arme, inclusiv pistoale, care ar fi fost planificate pentru utilizare în acțiuni violente.

Sâmbătă noaptea, aproximativ 20 de bărbați înarmați, presupus apropiați ai lui Potra, au fost reținuți în drum spre București.

Horațiu Potra a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și instigare publică. Aceasta din urmă ar avea legătură, conform avocaților săi, cu o postare din decembrie pe Facebook. Avocații lui Potra susțin că nu există dovezi în dosar care să demonstreze conexiuni directe între acesta și Călin Georgescu, o figură controversată cunoscută pentru declarațiile sale politice.

Situația subliniază tensiunile sociale și riscurile asociate cu organizarea unor astfel de manifestații. Ancheta autorităților este în curs pentru a determina amploarea implicării și scopul real al acestei rețele.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL