În Prahova legea păcănelelor încă nu se aplică

Data:

În localitățile cu sub 15.000 de locuitori, sălile de jocuri de noroc, cunoscute sub denumirea de păcănele, au fost interzise. Cu toate acestea, în Prahova, aceste săli funcționează fără niciun control din partea autorităților, reflectând o lipsă de supraveghere adecvată.

Conform legii care interzice sălile de jocuri în localitățile mici, „controlul respectării regimului legal al activităților din domeniul jocurilor de noroc, precum și aplicarea sancțiunilor, se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc” (ONJN). Altfel spus, poliția nu are competența de a sancționa direct, ci doar de a sesiza ONJN.

Însă, întrebarea rămâne: pe ce bază funcționează ONJN? Ce interes ar avea să închidă și să sancționeze sălile ilegale? Fără a se sesiza un posibil conflict de interese, ONJN a fost însărcinat cu rolul de control și sancționare. Aceasta pare a fi o măsură legislativă superficială, menită să creeze impresia unei soluții, dar fără eficiență reală.

După ce în urmă cu aproximativ două săptămâni am raportat situația din Mizil, un oraș cu aproape 13.000 de locuitori, acum am primit sesizări privind săli de jocuri deschise în Vălenii de Munte.

„Vălenii de Munte, bulevardul Nicolae Iorga Nr. 58, bloc B10. Și peste stradă într-un fost magazin de second hand”, ne-a scris un cititor, atașând și imagini cu sălile deschise.

Sperăm că poliția va sesiza ONJN și… nimeni nu va lua nicio măsură, la fel ca în cazul Mizilului.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...