În Dâmbovița șapte dealeri de droguri au fost arestați preventiv

Data:

După ce au fost surprinse comercializând droguri pe o platformă online denumită „Iarbă dulce” și cultivând canabis în localitatea Pucioasa, șapte persoane au fost plasate în arest preventiv, conform informațiilor furnizate luni de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

Acestea sunt subiectul unei investigații pentru presupusa lor implicare în constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de substanțe interzise.

Potrivit IPJ Dâmbovița, în perioada ianuarie 2022 – 1 iunie 2024, în județul Dâmbovița s-ar fi format și ar fi acționat un grup infracțional organizat, cu o structură piramidală, coordonat de către un lider, în scopul cultivării, vânzării și transportului de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină).

Reprezentanții IPJ Dâmbovița precizează că liderul grupului ar fi înființat un grup online cunoscut sub numele de „Iarbă dulce” pentru a facilita vânzarea rapidă și anonimă a drogurilor.

Investigațiile arată că liderul grupului ar fi gestionat și ar fi desfășurat activități de vânzare a canabisului și cocainei prin intermediul altor suspecți, iar în perioada septembrie 2023 – 1 iunie 2024 ar fi inițiat și întreținut o cultură de canabis într-un imobil deținut de el, cu sprijinul membrilor grupului.

În timpul perchezițiilor domiciliare efectuate în clădirea din orașul Pucioasa, deținută de liderul grupului infracțional organizat, au fost descoperite șase plantații de canabis indoor, conținând 8.797 de plante în diverse stadii de dezvoltare, precum și echipamente și accesorii utilizate pentru întreținerea culturilor, aparate de comunicații și alte obiecte, inclusiv arme de tip air-soft și sume de bani în monedă locală și euro.

Patru dintre suspecți ar fi locuit în aceeași clădire, într-o zonă special amenajată în acest scop.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...