Corupție descoperită la Garda de Mediu Argeş

Data:

Majoritatea comisarilor de la Garda de Mediu Argeș sunt subiectul unei investigații într-un caz de presupusă corupție. Conform anchetatorilor, aceștia sunt suspectați că ar fi efectuat verificări superficiale la cea mai mare groapă de gunoi din județ, situată la Albota. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Treisprezece comisari de la Garda de Mediu Argeș au fost convocați succesiv pentru a da declarații în fața procurorilor DIICOT din Pitești. Aceștia au fost întrebați despre modul în care au efectuat controalele la groapa de gunoi din Albota, fiind suspectați de săvârșirea unor fapte de abuz în serviciu.

Anchetatorii DIICOT investighează presupuse raportări fictive, conform cărora mii de tone de deșeuri ar fi fost declarate ca fiind reciclate la Albota. În realitate, susțin anchetatorii, acest lucru nu s-ar fi întâmplat. Primul audiat de anchetatori a fost chiar șeful Gărzii de Mediu, Alexandru Vîjan.

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la peste 20 de milioane de lei. Ancheta procurorilor DIICOT din Argeș a început în 2023, când au fost efectuate percheziții la groapa de gunoi și la o asociație de dezvoltare intercomunitară responsabilă de gestionarea deșeurilor.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...