90 de zile de muncă în folosul comunității sau la Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, pedeapsa primită de polițistul prins că lua mită 2000 de euro

Data:

Polițistul Anghel Constantin Casian de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Vâlcea, prins în flagrant primind mită de 2.000 de euro, și-a recunoscut fapta și a acceptat o pedeapsă cu suspendare. Acesta va executa trei ani de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere de patru ani, și nu va mai putea lucra ca polițist în acest interval.

Totodată, el va presta 90 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, fie la Consiliul Județean Vâlcea.

Incidentul de luare de mită a avut loc în luna august 2024, când polițistul, împreună cu un complice, a pretins bani de la un reprezentant al unei firme din domeniul hotelier și alimentar, pentru a ignora eventualele nereguli descoperite în timpul unui control ce avea ca scop prevenirea evaziunii fiscale. Pe 31 august 2024, polițistul a fost surprins în flagrant în timp ce primea suma respectivă de la martor.

Complicele său, inculpatul B.R.O., a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare, tot cu suspendare pe o perioadă de trei ani, și va efectua 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea sau al Primăriei Mateești.

Dosarele celor doi, alături de acordurile lor de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise Tribunalului Vâlcea pentru finalizarea procesului.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL