25 de școli din Giurgiu vor beneficia de Programul Național “Masă Sănătoasă”

Data:

Conform acestui program, preșcolarii și elevii din 25 de unități școlare din Giurgiu vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar în zilele de curs. Informația a fost furnizată de către Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, care a enumerat școlile participante din diverse localități precum Schitu, Vedea, Cosoba, Bucșani, Răsuceni, Vărăști, Mihai Bravu, Florești-Stoenești, Stănești, Bolintin-Deal, Frătești, Găiseni, Găujani, Ghimpați, Isvoarele, Izvoarele, Putineiu, Prundu, Roata de Jos, Letca Nouă, Toporu și Herăști. Finanțarea provine din bugetul de stat, iar autoritățile locale pot majora sumele din veniturile proprii pentru a spori suportul alimentar sau pentru a extinde numărul de beneficiari.

Lista a fost completată și cu școala profesională din Clejani, precum și cu liceele din comunele Călugăreni și Hotarele. Ministerul Educației a lansat acest program cu scopul de a contracara excluziunea socială, abandonul școlar și de a îmbunătăți performanțele școlare, asigurându-le copiilor o masă la o oră fixă și prevenind absenteismul școlar. La momentul preluării guvernării de către Partidul Național Liberal, doar 50 de școli din întreaga țară beneficiau de programul “Masă Caldă”. Numărul acestora a crescut semnificativ, ajungând la 150 în 2020 și la 450 în 2022.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...