Wat Pho: Sanctuarul spiritual și relicva culturală din Bangkok, Thailanda

Cele mai citite

Bangkok, capitala vibrantă a Thailandei, este un oraș fascinant care îmbină în mod armonios tradițiile seculare cu modernitatea contemporană. Unul dintre cele mai impresionante locuri de vizitat în Bangkok este Wat Pho, unul dintre cele mai vechi și mai mari temple din oraș și un sanctuar spiritual important pentru locuitorii thailandezi.

Wat Pho, cunoscut și sub numele de Templul lui Buddha Culcat, se află în districtul Phra Nakhon, în apropiere de râul Chao Phraya. Acest templu istoric a fost construit în secolul al XVI-lea, în timpul regelui Rama I, și a fost extins și restaurat în secolele următoare. Cu o suprafață impresionantă de 80.000 de metri pătrați, Wat Pho este un ansamblu de clădiri și grădini care adăpostește numeroase statui și relicve.

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale Wat Pho este statuia lui Buddha culcat, cunoscută și sub numele de „Buddha Reclinat”. Această statuie gigantică măsoară 46 de metri lungime și 15 metri înălțime, reprezentându-l pe Buddha în momentul trecerii sale în Nirvana. Sculptată din ipsos acoperit cu foiță de aur, statuia emană o energie de liniște și aduce o senzație de reverență celor care o admiră.

În timpul vizitei la Wat Pho, vizitatorii se pot plimba prin curțile pavate și grădinile frumos întreținute, admirând arhitectura impresionantă a templelor și monumentelor. Templul principal, cunoscut sub numele de „Phra Ubosot”, este un loc sacru în care se desfășoară ceremonii religioase importante. Aici se află și o colecție de relicve prețioase, inclusiv cenușa regelui Rama I.

Wat Pho este, de asemenea, faimos pentru tradiția thailandeză a masajului tradițional. În incinta templului se găsește o școală de masaj tradițional, unde vizitatorii pot experimenta tehnici de masaj autentice, transmise de-a lungul generațiilor. Aceasta este o oportunitate unică de a învăța despre arta vindecării tradiționale thailandeze și de a beneficia de beneficiile sale terapeutice.

Pe lângă experiența spirituală și culturală oferită de Wat Pho, templul este și un important centru educațional. În incinta sa se află Universitatea Wat Pho, una dintre cele mai vechi școli de medicină tradițională din Thailanda. Aici, studenții se instruiesc în practicile tradiționale de medicină thailandeză, incluzând masajul și terapia cu plante.

Wat Pho este un punct de reper cultural și spiritual în Bangkok și atrage milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an. În 1982, a fost inclus în lista patrimoniului mondial al UNESCO, recunoscându-i importanța culturală și arhitecturală.

Pentru a vizita Wat Pho, este recomandat să alegeți o zi de dimineață, pentru a evita aglomerația și căldura de peste zi. Este necesar să respectați regulile templelor thailandeze, care includ îmbrăcăminte adecvată și comportament respectuos. Este important să vă scoateți pantofii înainte de a intra în incinta templului și să manifestați respect față de locuitorii locali și față de obiectele sacre.

Wat Pho este un loc încântător și plin de spiritualitate, oferind o călătorie fascinantă în inima tradițiilor și culturii thailandeze. Cu statuia sa impresionantă a lui Buddha culcat și istoria sa bogată, acest templu rămâne unul dintre cele mai importante puncte de atracție din Bangkok și merită cu siguranță o vizită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie