Victor Ponta despre campania PNL: „O mișcare riscantă și prost gestionată”

Data:

Fostul premier Victor Ponta a făcut dezvăluiri despre campania #EchilibruşiVerticalitate, realizată de PNL cu influenceri pe TikTok. Conform unui raport desecretizat al CSAT, această campanie este similară cu inițiativa Frate pentru Frate, derulată de Federația Rusă înainte de invazia Ucrainei. Ponta a afirmat că avea informații despre această strategie cu două săptămâni înainte ca ea să devină publică.

„Marii consilieri ai lui Ciucă, plătiți cu sume mari, au avut ideea să sprijine un candidat care să ia voturile lui Simion, pentru ca acesta să nu intre cu Ciolacu în turul doi”, a spus Ponta.

Un buget controversat

Campania ar fi costat aproximativ 350.000 de euro, sumă pe care fostul premier o consideră „o nimica toată” pentru PNL. Cu toate acestea, rezultatele campaniei au fost contraproductive: „Atunci când te joci cu ceva ce nu înțelegi – mediul online – rezultatele sunt predictibile”, a adăugat Ponta, făcând referire la lipsa de experiență a liderilor PNL în acest domeniu.

Reacția la asocierea cu Rusia

Ponta a subliniat că această strategie a avut efecte de imagine dezastruoase, mai ales în contextul în care România este o țară NATO. „Rușii se bucură foarte tare când o țară NATO spune: Ei sunt,” a punctat fostul premier, criticând implicarea PNL în acțiuni care pot alimenta tensiunile internaționale.

Scopul campaniei

Ponta susține că obiectivul nu era promovarea lui Călin Georgescu, ci diminuarea susținerii lui George Simion, liderul AUR. Astfel, strategia ar fi vizat facilitarea intrării lui Nicolae Ciucă în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Deși scopul era clar, execuția a fost, în opinia lui Ponta, „o greșeală previzibilă” care ridică întrebări serioase despre competența celor implicați în strategia electorală.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ion Iliescu refuză să facă declarații în Dosarul Mineriadei; inculparea oficială confirmată

Fostul președinte Ion Iliescu a refuzat, miercuri, să ofere...

Ion Iliescu și Petre Roman, inculpați din nou pentru crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei

Fostul președinte Ion Iliescu și fostul premier Petre Roman...

Controversele privind cauza morții lui Mihai Eminescu: Adevăruri ascunse și mărturii istorice

De-a lungul anilor, cauza morții poetului național Mihai Eminescu...

Bogdan Matei, noul președinte al Sportului românesc, a început cariera cu nota 2,75 la titularizare

Bogdan-Constantin Matei este noul președinte al Agenției Naționale pentru...