Varza de Buzău afectată de secetă și temperaturi extreme

Cele mai citite

Gospodarii din Buzău sunt îndemnați să-și accelereze achizițiile de varză pentru murat, chiar și la un preț minim de doi lei pe kilogram. Producția a fost afectată în acest an, ceea ce a dus la o scădere a ofertei, cauzată de secetă și temperaturi extreme.

Pentru a evita pierderile, legumicultorii se grăbesc să recolteze varza și să o vândă direct comercianților de pe câmp, pentru a preveni eventualele daune cauzate de ploi puternice și temperaturi nefirești, care ar putea distruge culturile în câteva ore.

Ion Mihai, un legumicultor din Buzău, promovează varza locală ca fiind cea mai potrivită pentru murat, datorită frunzelor subțiri și nervurilor moi. Cu toate acestea, suprafața cultivată a scăzut în acest an, iar temperaturile ridicate din mijlocul verii au împiedicat plantarea timpurie.

Acest fenomen este o problemă persistentă, iar Ion Mihai subliniază că căldura excesivă a afectat semnificativ procesul de cultivare. Legumicultorii s-au văzut nevoiți să planteze seara sau dimineața pentru a evita temperaturile extreme.

În ciuda eforturilor depuse, fermierii se confruntă cu daune cauzate de dăunători precum viermii verzi, muște albe și negre, și buha verzei. Acești invadatori au prosperat din cauza condițiilor meteorologice neobișnuit de calde.

Varza nu a crescut uniform din cauza vremii capricioase, iar grădinarii se străduiesc să recolteze doar căpățânile bune, lăsând pe câmp verzele mai mici care devin hrană pentru turmele de oi.

Într-un an agricol dificil, legumicultorii au decis să vândă varza direct de pe câmp pentru a economisi timp. Cu toate acestea, oferta limitată și cererea persistentă mențin prețurile între 2 și 3 lei pe kilogram pentru varza de Buzău.

După o perioadă de provocări în agricultură, legumicultorii mențin un preț relativ ridicat pentru varza de Buzău, care rămâne o opțiune căutată pentru murat, fiind apreciată pentru calitățile sale zemoase, dulci, fără fibră și fără nervuri tari.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ