Un nou val de ninsori în zona montană din Prahova

Cele mai citite

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o proiecție meteorologică actualizată pentru perioada următoare de două săptămâni. În zona montană a județului Prahova, se anticipă un nou episod de ninsori, în timp ce în restul regiunii, temperaturile vor manifesta valori peste medie, oscilând între 11 și 15 grade Celsius. Totuși, în cursul weekend-ului, se prognozează o tranziție graduală de la precipitații la lapoviță și ninsoare.

ANM a informat că intervalul de două săptămâni va aduce schimbări semnificative în ceea ce privește temperaturile. Meteorologii prognozează perioade, în special în jurul datei de 21 noiembrie și, cu o probabilitate ridicată, între 26 și 29 noiembrie, în care temperaturile vor depăși în mod semnificativ mediile sezoniere, atingând maxime de la 11 la 15 grade și minime între 3 și 7 grade Celsius.

În celelalte zile, se așteaptă ca regimul termic să fie apropiat de normele climatologice specifice acestei perioade, cu temperaturi diurne cuprinse între 7 și 11 grade Celsius și temperaturi nocturne între -1 și 3 grade Celsius, cu valori mai scăzute în 23/24 noiembrie.

ANM a avertizat că vor exista perioade cu ploi locale, mai slabe în jurul datei de 22 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 29 noiembrie. În zonele montane, se preconizează predominanța ninsorilor la altitudini mari, în timp ce la înălțimi sub 1500 de metri vor fi perioade cu lapoviță sau chiar ploi.

În Ploiești, marți, temperaturile maxime vor atinge 13 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la 5 grade Celsius. De mâine (22 noiembrie), se preconizează o nouă răcire a vremii, însoțită de un nou episod de ploi în Ploiești. Temperatura maximă nu va depăși 10 grade Celsius, iar în zilele următoare, se așteaptă valori minime între 0 și 2 grade Celsius.

În weekend, se anunță o tranziție graduală de la precipitații la lapoviță, iar nu este exclus ca duminică să apară și ninsori slabe, în condițiile în care temperatura minimă va coborî până la -6 grade Celsius. ANM va continua să monitorizeze evoluția condițiilor meteorologice și să furnizeze informații actualizate.

Ultimele articole

Tragica și pasionala poveste de dragoste din opera Carmen de Bizet, la Opera Națională București, de Mărțișor, în chiar prima zi de primăvară

Vineri (1 martie) și duminică (3 martie), ora 18:30, Opera Națională București vă invită la spectacolul Carmen de Georges...

Bilanțul ISU Buzău indică aproape 10.000 de intervenții în 2023

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „Neron Lupaşcu” din judeţul Buzău a efectuat o evaluare a activității desfășurate în cursul...

O nouă bretea de acces pe Autostrada Soarelui va fi realizată în județul Călărași

În cadrul Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR a fost avizat Studiul de Fezabilitate pentru implementarea unei bretele de acces către...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ