Un fermier a fost despăgubit cu o sumă uriașă pentru daunele suferite în 2024

Data:

În 2024, numărul dosarelor de daună și valoarea despăgubirilor pentru fermierii români au înregistrat o creștere semnificativă, potrivit datelor interne ale Brokerului de Asigurare CFRO – Clubul Fermierilor Români. Anul acesta a fost unul dintre cele mai dificile pentru aceștia, din cauza impactului fenomenelor meteorologice extreme.

Grindina, furtunile și seceta pedologică extremă au fost printre principalii factori care au distrus recoltele fermierilor. Seceta a afectat aproape complet suprafețele semănate cu rapiță în toamna anului anterior.

O analiză realizată de compania menționată arată că, în 2024, numărul dosarelor de daună pentru agricultori s-a dublat față de 2023, iar valoarea despăgubirilor s-a triplat, din cauza efectelor devastatoare ale condițiilor climatice extreme, conform agrointel.ro.

Mulți fermieri au fost nevoiți să-și reînsemănțeze terenurile cu alte culturi. Conform datelor Broker CFRO, Oltenia și Moldova au înregistrat cele mai multe pagube agricole. Grindina și furtunile au avut loc violent de trei sau patru ori în aceste regiuni, dar și în Ialomița și Teleorman.

De asemenea, în luna iunie, condițiile meteo au fost extrem de nefavorabile, iar în această perioadă s-au înregistrat cele mai multe daune, ceea ce a dus la un număr mare de cereri de despăgubire.

Un fermier din județul Ialomița a obținut cea mai mare despăgubire de la o asigurare intermediată de Broker de Asigurare CFRO, în valoare de 5.086.000 lei, după ce o suprafață de 900 ha cultivate cu grâu și rapiță a fost distrusă.

Brokerul de Asigurare CFRO lansează un semnal de alarmă pentru toți fermierii din țară, subliniind că asigurările nu reprezintă o opțiune sau un moft, ci o necesitate reală, dacă fermierii doresc să-și protejeze investițiile.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL