Transportul public din București-Ilfov poate fi urmărit pe telefonul mobil, prin intermediul unei aplicații software.

Data:

Începând de joi, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) oferă acces publicului larg la datele deschise (open data) utilizate pentru transportul public din regiune, așa cum se întâmplă în toate marile orașe europene.

Proiectul „Open Data Infrastructure pentru Regiunea București-Ilfov” a fost dezvoltat intern de TPBI și permite celor interesați, inclusiv dezvoltatorilor de aplicații, să utilizeze datele legate de transportul public din cadrul TPBI, în formatul Open-API. Aceste date pot fi descărcate de aici: https://mo-bi.ro/repo. Codul sursă al acestui proiect este disponibil sub licență GPLv3.

Pe site-ul https://mo-bi.ro, TPBI a mai pus la dispoziția publicului larg, începând cu 21 octombrie, mai multe instrumente utile, ca alternativă la altele similare, printre care o hartă completă despre infrastructura de transport rutier și cel pe șine (inclusiv de tramvai) din regiunea București-Ilfov sau informații despre numărul de autobaze și depouri, despre circulația vehiculelor pe linii în timp real, precum și o hartă a arterelor cu ambuteiaje.

Hartă interactivă

Harta interactivă https://maps.mo-bi.ro/ este foarte utilă pentru călători. Oricine o accesează de pe un smartphone, dacă are deschisă opțiunea de localizare prin GPS, va vedea toate stațiile din apropiere, iar prin accesarea oricărei stații, poate vedea ce linii poate utiliza, precum și timpul de sosire a vehiculelor în stația selectată. Călătorii au acces la monitorizarea în timp real a transportului public, o aplicație asemănătoare cu serviciul oferit de aplicația InfoTB. Instrumentul oferă date despre pozițiile vehiculelor și numărul pasagerilor, așa cum sunt comunicate de dispozitivele îmbarcate pe vehiculele de transport în comun.


Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL