Tinerii între 18 și 35 de ani pot primi gratuit terenuri, pentru construirea unei case. Aflați care sunt condițiile!

Data:

Conform Legii 15/2003, modificată prin HG 748/2023, tinerii din România cu vârste între 18 și 35 de ani au oportunitatea de a obține terenuri gratuite de la stat pentru construirea de locuințe personale. Această lege are ca scop sprijinirea tinerilor în achiziționarea de terenuri, iar modificările recente simplifică procesul, eliminând, printre altele, obligația de a depune declarația părinților privind deținerea de terenuri.

Procedura și documentele necesare în 2024:

  • Certificat de naștere (copie);
  • Act de identitate (copie);
  • Declarație pe propria răspundere a solicitantului că nu deține sau nu a deținut terenuri ori locuințe destinate construirii, atât în localitatea unde solicită terenul, cât și în alte localități.

Suprafața terenului variază în funcție de localitate:

  • 150 – 300 m² în municipii și sectoarele municipiului București;
  • 250 – 400 m² în orașe;
  • 250 – 1.000 m² în comune și sate.

Terenurile sunt alocate în folosință gratuită pe durata existenței locuinței și trebuie să fie utilizate în termen de un an de la data atribuirii pentru începerea construcției, conform Legii construcțiilor nr. 50/1991. Listele cu terenurile disponibile sunt publicate de autoritățile locale până la 31 ianuarie în fiecare an, iar atribuirea se face în baza unei hotărâri a consiliului local.

Această inițiativă reprezintă un suport important pentru tinerii care doresc să își construiască o locuință proprie, oferindu-le acces la terenuri gratuit în limita disponibilităților locale.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Tragedie în Neamț: O fetiță de patru ani a murit într-un accident rutier

Un accident devastator a avut loc pe 21 ianuarie,...

Percheziții DNA la Primăria Sinaia: Primarul Vlad Oprea, suspectat de corupție

Procurorii DNA au descins miercuri dimineață la sediul Primăriei...

Gigi Becali nu bea alcool deloc. Aflați motivul!

Patronul FCSB, Gigi Becali, a povestit un moment din...

Promisiunile lui Donald Trump pentru noul mandat de președinte al SUA

Donald Trump, recent învestit pentru un al doilea mandat...