Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți că Compania de Drumuri va suspenda taxa de pod de la Fetești de pe Autostrada Soarelui începând cu data de 1 iunie. Această dată coincide cu Ziua Copilului-Rusalii și este o zi liberă, marcând începutul unei minivacanțe de 5 zile.

Cu toate acestea, se estimează că pe Autostrada Soarelui vor apărea cozi uriașe din cauza lucrărilor de reparații care continuă și în timpul sezonului estival. Ministrul Transporturilor nu a oferit detalii cu privire la perioada în care taxa de la Fetești va fi suspendată, dar cu câteva zile în urmă, la Constanța, el a anunțat că lucrările vor continua și în luna iulie: : ,,probabil că în zilele următoare va fi Consiliul de Administrație la CNAIR. Ca termen, realist din ce mi-au spus colegii de la CNAIR 1 iunie. Să fie cât mai scurtă această perioadă, iar cei care reabilitează podul, Brațul Borcea să termine cât mai repede. O să vedem decizia CA CNAIR, eu am spus ce îmi doresc. De unde a plecat această dorință, în această perioadă cât este în lucru podul mi se pare un pic absurd să ceri taxe suplimentare pentru traversare mai alesc că se va sta la coadă pentru plata taxei. Cred că abordarea mea este cea corectă, dar nu vreu să influențez decizia CNAIR. ”

Potrivit declarațiilor Ministrului Sorin Grindeanu, în primăvara anului 2022, compania Maristar a constatat o deteriorare a plăcii de beton de pe podul Borcea (Calea I) și a descoperit probleme semnificative în ceea ce privește structura acestuia.

Conform ministrului, cauza acestei situații a fost identificată ca fiind hidroizolația necorespunzătoare:  „În momentul când au decopertat (n.r Maristar) s-au găsit probleme de structură mai grave decât se așteptau. Se lucrează, când au decopertat și au văzut structura și-au dat seama că e nevoie de lucrări mai ample decât erau planificate inițial. „Se lucrează intens la podul peste brațul Borcea. Gradul de degradare a podului peste brațul Borcea de la A2, calea II, presupune lucrări de refacere integrală a aproximativ 650 mp. din dala de beton dintre grinzile principale. Se lucrează la armarea suplimentară a dalei de susținere a căii care a fost demolată în vederea turnării betonului. Secțiunile de dală unde se intervine sunt răspândite pe suprafața viaductului de acces pe 320 metri. Dificultatea acestei lucrări de refacere constă în răspândirea punctelor de lucru pe suprafața viaductului de acces cât și respectarea timpilor tehnologici necesari”, a transmis și CNAIR.

Contractele în valoare de 130 de milioane de lei, finanțate prin fonduri europene, destinate reparațiilor capitale la cele două poduri de pe Autostrada Soarelui, au fost semnate în anul 2021 cu compania Maristar.

Lucrările au început în primăvara aceluiași an și au un termen de finalizare de 24 de luni, cu excepția perioadei estivale cuprinsă între 15 iunie și 15 septembrie. Maristar este, de asemenea, constructorul responsabil pentru lucrările de construcție a noului pod de pe DN 73, care leagă Pitești de Brașov, și va executa și lucrări de securizare a versanților de pe Transfăgărășan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie