SUA mută decisiv pe flancul estic. Candidează Geoană?

Cele mai citite

Toată presa vuiește pe tema rebeliunii grupul Wagner și pare sincer uimită de gestul lui Yevgeny Prigozhin. De ce era simplu de anticipat manevra lui Prigozhin? Pentru că semnele au apărut de mult, de când Bucătarul lui Putin a început să se revolte împotriva conducerii militare rusești. Cel mai probabil, Prigozhin a luat această decizie ajutat și de SUA. Probabil nu vom afla niciodată, dar cel mai sigur negocierile au fost simple: “Rusia pierde. Tu ai două opțiuni: cu noi sau împotriva noastră. So, ia cu asalt Moscova și, dacă reușești, ajungi țar. Dacă nu reușești, probabil o să mori. Sau, te ajutăm să fugi spre Africa(Wagner deține numeroase active în Republica Centrafricană, Mali, Libia etc). Și într-un caz și în altul, ștergem cu buretele tot ce s-a întâmplat”. Simplu și eficient, Uncle Sam style. Influențează acest lucru România? Da, chiar foarte mult.

Meanwhile, pe plaiurile mioritice

Un observator atent nu ar trece cu ușurință peste câteva mișcări ce s-au produs în subteranele politicii românești.

  • Îndepărtarea UDMR de la guvernare. Ficusul suprem nu ar fi făcut această mișcare fără aprobarea (îndrăznesc să spun chiar la ordinul) SUA. De ce? Viktor Orban a pariat pe calul greșit. 
  • Vizitele lui Ciolacu și ale lui Ciucă în Moldova. În acest moment, cine vrea să se dea bine cu americanii, ajută Moldova. Vom vedea în anii următori o creștere exponențială a prezenței americane în Republica Moldova. Deja sunt prezenți în tot și în toate. Un lucru extrem de benefic pentru frații noștri de peste Prut, din punctul meu de vedere.
  • Recentele declarații ale lui Geoană, care marchează practic debutul campaniei electorale a acestuia. “Toţi românii vor da de pământ cu actualul sistem politic”. O manevră clasică de arătat mâța către PSDPNL. Într-o discuție purtată de curând cu un primar chiar exprimam ideea că Geoană sau Kovesi ar putea candida la prezidențialele de la anul.

Ce ne rezervă viitorul?

Regimul Putin este tot mai aproape de sfârșit. Chiar dacă Prigozhin nu reușește îndepărtarea lui Putin, regimul acestuia este pe ducă.

În România, toți cei legați prin fire mai mult sau mai puțin vizibile de Rusia/FSB/KGB vor fi îndepărtați. Oameni de afaceri, politicieni, generali din servicii etc. Nu va fi ușor, pentru că rețeaua ex KGB este una extrem de puternică în România. Vedem asta zi de zi, în așa zisa presă sau în Parlament.

Mă hazardez să spun (așa cum am prezis și faptul că va începe războiul din Ucraina) că AUR o să dispară de pe scena politică. Îmi amintesc foarte clar momentele în care UNPR-ul lui Oprea și PPDD-ul lui Dan Diaconescu au dispărut peste noapte, la apăsarea unui buton. De altfel, tot așa apăruseră, la o simplă apăsare pe buton.

Bonus: Ghiță probabil că va fi adus în țară, în momentul în care Serbia va realiza că ora exactă nu se mai dă de la Moscova.

Aici puteți găsi câteva dintre textele scrise de mine, referitoare la Războiul din Ucraina:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

În primele opt luni din 2023, au fost radiate circe 43.000 de companii

La nivel național, în primele opt luni ale acestui an, un total de 42.994 de întreprinderi au fost eliminate...

Alte articole din aceasta categorie